Novogodišnji spektakl: Šest hiljada Makedonaca pozdravilo legende i ispratilo novi tim na SP

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.01.23. | 10:03

Prvi ovogodišnji sportski događaj u zemlji i to u punoj dvorani Boris Trajkovski

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Nova 2023. godina u glavnom gradu Makedonije donela je pravi rukometni spektakl – duel između legendi koje su ovaj sport podigle na najviši nivo i donele deset godina kontinuiteta na velikim takmičenjima i mladih imena koja tek treba da zablistaju.

Izabrane vesti

Duel u SC Boris Trajkovski između mladih i veterana, u stilu velikog sportskog praznika, odigran je pred punim tribinama. Šest hiljada Makedonaca pulsiralo je u ritmu rukometa i uspelo da pozdravi legende za sve što su uradili za reprezentaciju, ali i da daju vetar u leđa mladima koji tek treba da obuku dres s državnim grbom. Istovremeno, ovaj meč je imao i humanitarni karakter – novac od ulaznica doniran je Domu za nezbrinutu decu.

Među posetiocima su bili funkcioneri, političari, biznismeni, zabavljači... Na tribinama je bio i Pero Antić, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, a sadašnji predsednik Košarkaškog saveza Makedonije. Pažnju je privukao jer je na sebi imao duksericu na kojoj je ispisano ime crveno-belih.

Na terenu je bilo više od 40 rukometaša. Za veterane Makedonije nastupili su Borko Ristovski, Petar Angelov, Zlatko Daskaloski, Stevče Alušovski, Vlado Nedanovski, Goce Makaloski, Zlatko Mojsoski, Aleksandar Jović, Rade Stojanović, Filip Lazarov, Mite Stoilov, Velko Markoski, Aco Jonoski, Filip Mirkulovski, Naumče Mojsovski, Branko Angelovski, Kiril Lazarov, Vlatko Mitkov, Stojanče Stoilov, Vančo Dimovski i Goran Gjorgonoski.

Nikola Mitrevski, Martin Tomovski, Marko Kizić, Dejan Manaskov, Cvetan Kuzmanoski, Petar Atanasijević, Goce Georgievski, Nenad Kosteski, Filip Taleski, Mihajlo Mladenović, Pavle Atanasijević, Ivan Jonov, Filip Kuzmanovski, Igor Gjorjiev, Tomislav Jagurinovski, Martin Serafimov, David Savrevski, Kostadin Petrov, Žarko Peševski, Marko Stojković i Nikola Markoski bili su deo nove generacije koja će nastupiti na SP 2023.

Utakmica u Skoplju, koja se igrala dva puta po 20 minuta, završena je s rezultatom 25:21 za mlade, a obeležio ju je neverovatan gol nekadašnjeg reprezentativca Vanča Dimovskog koji je pogodio sa devet metara, leđima okrenut ka golu. Deo ovog događaja bili su i selektori sa kojima je Makedonija ostvarila najveće uspehe do sada u istoriji – Zvonko Šundovski i Ilija Temelkovski.

Pero Antić gledao je rukometni spektakl u SkopljuPero Antić gledao je rukometni spektakl u Skoplju

Na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, Makedonija će igrati u grupi sa reprezentacijama Norveške, Holandije i Argentine. Prva tri iz svake grupe idu dalje. Selektor Kiril Lazarov već priprema svoji tim i predstoji mu odlazak u Poreč gde će biti odigran prijateljski turnir na kojem će biti tempirana forma za rukometni Mundijal, šesti po redu za Makedonce.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Rukometna reprezentacija MakedonijeKiril Lazarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara