Uzdanica Angelina Topić ©Star sport
Uzdanica Angelina Topić ©Star sport

Oboren rekord: Srbija sa najviše učesnika u istoriji na SP u atletici

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.03.22. | 11:16

Sedam ostvarenih normi i osam specijalnih pozivnica za srpske atletičare

Srbija će na predstojećem Svetskom prvenstvu u dvorani učestovati sa 15 reprezentativaca, što je najveći broj sportista od osamostaljenja države. Do početka takmičenja u beogradskoj Areni ostalo je sedam dana, a onda će se od 18. do 20. marta u našoj prestonici pojaviti 1.000 atletskih asova i preko 140 trenera iz celog sveta.

Norme za učešće na prvenstvu ostvarili su Ivana Vuleta (skok udalj), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Armin Sinančević (bacanje kugle), Maja Ćirić (400m), Elzan Bibić (1500 m/ 3000 m), Boško Kijanović (400 m) i Anja Lukić (60 m prepone), dok je preostalih osam atletičara Srbije na osnovu ostvarenih dobrih rezultata tokom sezone dobilo specijalne pozivnice. To su Luka Trgovčević (60 m prepone), Milana Tirnanić (60 m), Jovana Ilić (troskok), Aleksa Kijanović (60 m), Angelina Topić (skok uvis), Lazar Anić (skok udalj), Ivana Ilić (60 m) i Milica Gardašević (skok udalj).

Izabrane vesti

Većinu od navedenih srpskih reprezentativaca naša publika imala je priliku da vidi na tek završenom mitingu iz silver kategorije “Belgrade Indoor Meeting” koji je bio poslednje kontrolno takmičenje pre početka Svetskog šampionata kako za domaće tako i brojne svetske šampione i atletičare. Arena je već 7. marta 2022. doživela obaranje svetskog rekorda u disciplini koja ove godine slavi 210 godina od kako je uvrštena u zvanične kategorije atletskih takmičenja. Nebeski skok Šveđanina Armanda Duplantisa od 6,19 metara novi je planetarni rekord.


tagovi

Atletski savez SrbijeSvetsko atletsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara