(©CEV)
(©CEV)

Odbojkaški savez Srbije uzeo domaćinstvo na dva turnira

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 17:37

Juniorke i kadetkinje će pokušati u Rumi da uzmu karte za Evropsko prvenstvo

Kadetkinje i juniorke Srbije boriće se za evropsku vizu na kvalifikacionim turnirima na domaćem terenu. Odbojkaški savez Srbije dobio je organizaciju i doneo odluku da bude domaćin u Rumi.

Ženska kadetska reprezentacija Srbije (do 18 godina, 2007. i mlađe) će od 11. do 13. aprila ugostiti Holandiju, Češku i Severnu Makedoniju.

Izabrane vesti

Plasman na EP do sada su izborili Grčka, Rumunija (organizatori), Turska, Finska, Hrvatska, Poljska i Belgija. U II rundi plasman na prvenstvo Evrope ostvariće pobednici pet kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Evropsko prvenstvo odigraće se u Rumuniji i Grčkoj (mesta će naknadno biti određena) od 1. do 13. jula 2024. Na njemu će učestvovati 16 reprezentacija podeljenih u dve grupe. Igraće se po jednokružnom bod sistemu, a plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije.

Kad su kadeti u pitanju - plasman na EP do sada su osigurali Bugarska kao domaćin prvenstva, Rumunija, Finska, Slovenija, Poljska i Francuska. Iz druge runde kvalifikacija plasman na prvenstvo Evrope će izboriti po dve selekcije iz svih pet grupa. Srbija je bila poslednja na prvom turniru kvalifikacija, pa neće moći da učestvuje na sledećem.

EP 2024. u konkurenciji kadeta odigraće se u Sofiji i Plovdivu u Bugarskoj od 10. do 21. jula 2024.

Juniorkama naše zemlje je evropska viza izmakla za dlaku protiv Turske u Ankari. Nova prilika biće u Rumi od 4. do 6. aprila kada će se sastati sa selekcijama Rumunije, Austrije i Belgije.

EP 2024. u konkurenciji juniorki (do 20, 2005. i mlađe), odigraće se u Bugarskoj (mesto će naknadno biti određeno) i u Dablinu, u Irskoj od 5. do 17. avgusta. Plasman su do sada su ostvarili Bugarska, Irska (organizatori), Turska, Švedska, Hrvatska, Poljska i Italija.

Plasman na EP iz druge runde kvalifikacija obezbediće pobednici pet grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Za Evropsko prvenstvo u muškoj juniorskoj konkurenciji preostalo je još osam slobodnih mesta. Kontinentalno takmičenje odigraće se u Srbiji i Grčkoj od 26. avgusta do 7. septembra. Polufinalni mečevi, kao i utakmice za medalje odigraće se u Srbiji.

Plasman su do sada su ostvarili Srbija, Grčka (organizatori), Bugarska, Finska, Slovenija, Poljska, Francuska i Škotska. Iz II runde kvalifikacija plasman na prvenstvo Evrope izboriće pobednici pet grupa, kao i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije.


tagovi

odbojkaški savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara