Maja Ognjenović (©Shutterstock)
Maja Ognjenović (©Shutterstock)

Ognjenović i Rašić u superfinalu Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 20:22

Turski Vakifbank pregazio Busto Arsizio sa 3:0 u revanšu u Italiji i igraće za pehar 1. maja u Veroni protiv Koneljana

Sudar titana u superfinalu Lige šampiona za odbojkašice. Očekivano, sastaće se dva najbolja tima planete, Koneljano i Vakifbank. Italijanski Drim Tim je srušio u polufinalu dosadašnjeg vladara Starog kontinenta Novaru sa dva maksimalne pobede, dok je više uzbuđenja bilo u drugom paru, Busto Arsizio – Vakifbank.

Italijanski tim je slavio u Istanbulu, napravio senzaciju, dobio sa 3:2, ali u revanšu lekcija moćnog turskog giganta. Četa italijanskog trofejnog stručnjaka Đovanija Guditeija pobedila je sa ubedljivih 3:0 (25:13, 25:15, 25:15). Nije bilo dileme, tim srpskih reprezentativki Maje Ognjenović i Milene Rašić je dominirao, počistio domaćina za koju je igrala nekadašnja reprezentativka Srbije Jovana Stevanović.

Izabrane vesti

Četvrtak, 17.30: (2,19) Zenit Sankt Peterburg – Dinamo Moskva (1,60)

U sva tri seta nije bilo ni najmanje dileme oko pobednika. Već na startu sva tri perioda igre Vakifbank je napravio prednost od tri, četiri poena, koje je samo povećavao do kraja meča. Iskusna Srpkinja Maja Ogjenović sjajno je predvodila svoj tim, pokazala zašto je i u poznim igračkim godinama jedna od najboljih tenhičarki planete. Nezaustavljiva je bila Šveđanka Izabela Hak koja je bila nezaustavljiva, sakupila je čak 26 poena. Odlično ju je pratila Amerikanka Mišel Bač Hekli sa 15 i i Brazilka Gabi sa 10 poena. Naša srednja blokerka Milena Rašić imala je četiri poena, a Zehra Guneš pet. Ognjenović je osvojila jedan poen iz bloka.

Kod domaćeg tima junak prvog meča Kamila Mingardi jedina je imala dvocifreni učinak od 16 poena. Jovana Stevanović je sakupila tri.

Za nešto više od mesec dana, 1. maja, spektakl u Veroni. Maja Ognjenović i Milena Rašić boriće se za evropski tron sa Koneljanom za koju igra fenomenalna italijanska korektorka Paola Egonu. Ona će braniti titulu koju je pre dve godine osvojila sa Novarom upravo protiv Koneljana.

Vakifbank će igrati za petu krunu na Starom kontinentu, a Koneljano za premijernu. Milena Rašić dva puta je bila klupski šampion Evrope, a ovo će joj biti peto finale, dok će Maja Ognjenović prvi put u da se bori za tron Starog kontinenta.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – POLUFINALE (REVANŠI)

Utorak

Koneljano – Novara 3:0 (25:15, 25:23, 25:20) /prvi meč 3:0/

Sreda

Busto Arsizio - Vakifbank 0:3 (13:25, 15:25, 15:25) /prvi meč: 3:2/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampiona za odbojkašiceCEV Liga šampionaMaja OgnjenovićMilena Rašićvakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara