Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)
Odbojkaši Vojvodine (©MN Press)

OK Vojvodina ima novog predsednika, na mesto Zbiljića dolazi Vladimir Vukojević

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.22. | 21:40

"Cilj je da nastavimo uspešan kontinuitet i da tim funkcioniše dobro u finansijskom smislu. Iskreno se nadam da ćemo ove godine napraviti veći iskorak u Ligi šampiona odnosno da ćemo proći grupnu fazu", kaže novi prvi čovek novosadskog kluba

Odbojkaški klub Vojvodina u novu sezonu ući će sa novim predsednikom. Dosadašnji predsednik Dragoljub Zbiljić podneo je ostavku zbog obaveza u FK Vojvodina. Članovi Upravnog odbora na sednici su najpre prihvatili Zbiljićevu ostavku, a potom za tu funkciju jednoglasno predložili Vladimira Vukojevića, dugogodišnjeg člana Upravnog odbora i direktora Departmana za razvoj i operativnu efikasnost u NIS-u. Predlog za novog predsednika biće predat Skupštini OK Vojvodina, koja treba da i zvanično izglasa novog predsednika.

Vladimir Vukojević, koji bi trebalo da uskoro i zvanično postane prvi čovek OK, poručio je da je privilegija biti na toj funkciji.

Izabrane vesti

„Mesto predsednika u OK Vojvodina je po mom mišljenju jedno od najvećih mesta u odbojkaškom sportu uopšte u Srbiji. Dragoljub Zbiljić je pet godina bio predsednik i mislim da se klub pomerio za nekoliko stepenica naviše, i u organizacionom i u takmičarskom smislu. Cilj je da nastavimo uspešan kontinuitet i da tim funkcioniše dobro u finansijskom smislu. Iskreno se nadam da ćemo ove godine napraviti veći iskorak u Ligi šampiona odnosno da ćemo proći grupnu fazu. Optimista sam“, kazao je Vladimir Vukojević.

Poručio je da je prevashodni cilj u ovom mandatu afirmacija mladih talenata i promocija odbojke kao sporta.

„Mislim da mi je ovo deveta godina u klubu. Kada smo krenuli 2013. godine, klub je bio u veoma teškoj situaciji. Ipak, uspeli smo da ispunimo veliki broj ciljeva, a teretana je samo jedan od njih. Obezbedili smo takođe internat za naše mlađe kategorije, restoran... To nam je pomoglo da danas imamo praktično dva razvojna tima Vojvodine, u kojima naših 25 do 30 dečaka, juniorskih i kadetskih, reprezentativaca stasava. To nam je zalog za budućnost tako da pored ciljeva koje imamo u domaćem prvenstvu, a koji se podrazumevaju, jedan od naših glavnih ciljeva biće da toj deci obezbedimo odlične uslove za rad, kako bi mogli da ravnopravno konkurišu za prvi tim Vojvodine“.

Veruje da će klub ponoviti nekadašnje uspehe na evropskoj sceni.

„Iskreno se nadam i velikim sportskim uspesima, kao što je to bilo 90-ih godina. Tada sam kao mali gledao te utakmice ovde na Spensu. Nadam se da ćemo slične trenutke obezbediti i deci koja sad počinju da se bave odbojkom. To je jedan od primarnih ciljeva Vojvodine – da se odbojka kao sport razvija u celoj državi“, zaključio je budući predsednik OK Vojvodina.  

Odlazeći predsednik OK Vojvodina Dragoljub Zbiljić poručio je da je Vladimir Vukojević pravi izbor za ovo mesto.

„Čestitam Vladi Vukojeviću na izboru za predsednika i želim mu mnogo uspeha. Mislim da je to jedna prestižna funkcija, koja imponuje. Želim mu da uživa na mečevima i sa ljudima u klubu, sa kojima je milina raditi. Jedna porodična atmosfera nosila nas je kroz sve ove uspešne godine i verujem da je pred nama još mnogo takvih godina. Vlada Vukojević je čovek koji dobro poznaje prilike u klubu, jer je tu već dugo. Siguran sam da zna da vodi sistem i da može da OK Vojvodinu da povede ka novim velikim rezultatima. Lično ne ostajem u klubu, ali moje kompanije su svakako sponzori kluba, tako da smo na taj način pristuni i dalje. Viđaćemo se u Spensu na evropskim utakmicama, ali i na velikom broju domaćih. Odbojka je moja ljubav i želim da uživam u pobedama odbojkaša“, kazao je Zbiljić po podnošenju ostavke.

Zbiljić je istakao da je ostavku podneo kako bi mogao da se u potpunosti posveti obavezama u FK Vojvodina, na čije je čelo stigao pre mesec dana.

„Verujem u potpunu posvećenost određenom poslu. Mislim da je upravljanje jednim sportskim kolektivom veoma zahtevno. Čovek mora da da 100 odsto sebe i da svih 365 dana posvećeno radi. Mislim da je pošteno i prema FK Vojvodina da mu se u potpunosti posvetim, kako bismo u mom mandatu vratili titulu u Novi Sad. Mislim da je zaslužujemo“, dodao je Zbiljić.

Sednici Upravnog odbora prethodila je poseta radovima na novoj teretani OK Vojvodina, koje će korsititi sve selekcije odbojkaškog kluba. Tom prilikom, Zbiljić je simbolično predao ključeve novog fitnes centra budućem predsedniku Vladimiru Vukojeviću.



tagovi

OK VojvodinaDragoljub Zbiljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara