Vardar predstavio tim i nove dresove
Vardar predstavio tim i nove dresove

Olakšanje za Vardar, Liga šampiona je sigurna

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.08.21. | 14:18

Više nema nedoumica oko igranja u elitnom rangu. Dvostruki prvak Evrope predstavio novi tim, najveće pojačanje za Veselina Vujovića, Španac Eduardo Gurbindo

Najtrofejniji makedonski rukometni klub Vardar 1961 spreman je za predstojeću sezonu na domaćem i međunarodnoj scenu. Problem sa Evropskom rukometnom federacijom (EHF) i zahtev za depozit je okončan, potvrdio je prvi čovek Mihajlo Mihajlovski. Klub u novom dresu, ali sa starim ambicijama kreće u novu avanturu. Pre nešto više od mesec dana, EHF je od Vardara tražio 1.000.000 evra kao depozit zbog starih dugova nastalih u doba prethodnog vlasnika

Sergeja Samsonenka, kada je makedonski rukometni gigant dva puta postao šampion Evrope.

Izabrane vesti

Posle aktivnih pregovora i razgovora, klub je pronašao rešenje, ispunio zahtev, stari vlasnik je pokrio dugove i Vardar 1961 će bez problema igrati u novoj sezoni Lige šampiona.

"Bilo je veoma stresno kada je EHF objavio da je naše učešće u Ligi šampiona dovedeno u pitanje zbog starih neispunjenih obaveza. Tri igrača su prijavili kod EHF i odatle potiče cela priča. EHF na startu je insistirao na jednoj ideju da deponuj milion evra kako bi imali novca da plate ako neko nas tuži. U direktnim kontaktima pronašli smo rešenje i zajednicki jezik. Igrači koji su imali potrazivanja su isplaćeni sa 700.000 evra, a preostalih 300.000 evra su kao trajni depozit kod EHF i mogu se koristiti ako neko eventualno ima novih potraživanja. Moja funkcija u tim pregovorima bio je način da promenim uplatu tih sredstava, a za uplata sredstva bio je zadužen stari vlasnik Sergej Samsonenko. Vardar 1961 sigurno igra u Ligi šampiona", rekao je stari-novi prvi čovek Vardara, Mihajlo Mihajlovski.

Novi dres je takođe promovisan na konferenciji za novinare. Humel ostaje glavni sponzor opreme Vardar 1961, crveno-crna će biti prva, dok je druga varijanta u beloj boji. Golmanov dres je crne boje. Novi dres promovisali su rukometaši Eduardo Gurbindo, Bakari Dialo, Filip Taleski, Timur Dibirov i Ali Safar.

Novo špansko pojačanje Eduardo Gurbindo medijima se prvi put obratio kao igrač Vardara. Ovaj 33-godišnji desni bek iz Španije dolazi iz francuskog Nanta i očekuje se da će biti važan deo kostura Veselina Vujovića. Kaže da je srećan sto moze nositi dres Vardara, ko je dvokratni evropski prvak. Oko rostera, trazi se novi srednji bek, pozicija na koju ovaj klub je deficit.

Sledeći izazov za Vardar biće prijateljski turnir u nemačkom Magdeburgu, dok sledeća zvanična utakmica pred novu sezonu je u SEHA ligi, protiv hrvatskog Zagreba u četvrtfinalu. Dobra vest za tim je da će na domaći meč na tribinama biti navijači – 1.000 vakcinisanih gledalaca ili će sa sertifikatom za prelezani COVID-19 moći da se nađu na tribinama u Sportski Centar "Jane Sandanski" (26. avgusta, 20.15).

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

RK VardarVeselin Vujović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara