Nikola Jakšić (©MN Press)
Nikola Jakšić (©MN Press)

Olimpijakos pobegao sa giljotine, Jug prosuo pet golova i pao posle peteraca! Novi Beograd spakovao 19 komada

Vreme čitanja: 4min | uto. 26.09.23. | 20:45

Srpski šampion deklasirao Steauu...

Novi format, nova i pravila, a najveće je: nema više nerešenog rezultata. Ako se osnovni deo završi bez pobednika, pucaju se - peterci.

Jug je u Pireju imao i do pet golova prednosti, sve je prosuo u završnici. Olimpijakos se vratio preko veterana Janisa Funtulisa i Aleksandrosa Papanastasijua, da bi crveno-beli posle peteraca došli do velike pobede u derbiju prvog kola Lige šampiona - 12:12, petercima 4:3. Dok se Novi Beograd na svom bazenu prošetao do trijumfa - 19:7.

Izabrane vesti

Pritisak je bio na Olimpijakosu čitav meč, izborio se grčki šampion i Dubrovčanima i pored toga što je izuzetno lošu realizaciju šuta imao levoruki bombarder Marton Vamoš. Gotovo sve je Mađar promašio. I kad da veliki povratak u osnovnom delu nije bio dovoljan, nego je tim Hrvoja Koljanina - hrvatski trener zamenio Igora Milanovića na klupi - morao da se vadi i u raspucavanju.

Konstantinos Genidunijas je promašio, Jug imao dva gola prednosti. Sve je bilo na strani Dubrovčana i - uprskali su. Marko Žuvela je uzdrmao okvir gola, Serhi Kabanjas i Hanes Daube bili pročitani, a čovek koji je mogao da bude tragičar postao je junak.

Jug je kapitulirao posle strele Konstantinosa Genidunijasa, jedan od najboljih grčkih šutera nije ponovio grešku, pa je Olimpijakos uzeo dva boda u derbiju, dok se hrvatski gigant na jug zemlje vraća sa sednim. Dobra podloga za nastavak takmičenja, ali i te kako Vjekoslav Kobešćak ima za čime da žali.

Rino Burić je za Jug u Ligi šampiona debitovao sa dva gola, Maro Joković i Franko Lazić dali su jedan više, a siti su se ispromašivali Serhi Kabanjas i Hanes Daube. Računajući i peterce sve skupa pucali su 1/10! Kod Olimpijakosa je prednjačio Janis Funtulis sa pet golova, Aleksandros Papanastasiju dao je tri.

Pustili su krv pirejski crveno-beli da bi došli do pobede i ne bi u ostatku grupne faze bili u podređenom položaju. Tih problema nije imao Novi Beograd na otvaranju Lige šampiona, zgazio je Steauu iz Bukurešta - 19:7

Ni pred meč trener Živko Gocić i kapiten Filip Filipović nisu dovodili u pitanje trijumf, jedina nepoznanica im je bila na kom nivou će ekipa odigrati, u kakvom se svetlu prikazati i kolika će razlika biti na semaforu. I bili su u pravu, sve što su Rumuni uspeli jeste da pruže dostojan otpor u Beogradu.

Steaua je tokom priprema naređala sve same poraze od srpskih klubova, zbog promene formata nije išla kroz kvalifikacije. Imala je zagarantovano učešće, da nije - ko zna da li bi dogurala do grupne faze Lige šampiona. Za najbolje evropske klubove - to Novi Beograd definitivno jeste - biće topovsko meso. Mada, možda će se Breša i Sabadelj malo i pomučiti, jer imao je klub iz Bukurešta šta da kaže i pokaže u glavnom gradu Srbije.

Kapiten Filip Filipović poveo je ekipu, komandovao "za mnom" i mlađima prepustio "podijum" da se pokažu. Veteran Duško Pijetlović je odmarao, Marko Radulović i Đorđe Vučinić sa njim iz prvog reda posmatrali utakmicu i svedočili izvrsnoj partiji Nikole Jakšića. Bio je dominantna figura u bazenu, pakovao golove, razigravao saigrače...

Samo je nastavio Nikola Jakšić gde je stao letos sa reprezentacijom Srbije. Očigledno da je kapiten Delfina i dvostruki olimpijski šampion poprilično dobio na samopouzdanju.

Posle odbrana italijanskog golmana Frančeska de Mikelisa otvarale su se kontre Novom Beogradu, imao ih je na izvoz i rutinski završavao. Nesebični su bili izabranici Živka Gocića, voljni da podele pas i ulepšaju akciju. Odigrali su bez komplikovanja u završnici, sa lakoćom su Vasilije Martinović, Miloš Ćuk, Alvaro Granados, Angelos Vlahopulos i kompanija tresli mrežu.

Daleko najbolji akter meča bio je Nikola Jakšić. Šest puta pogodio je metu i pritom nije imao nijedan promašaj! Alvaro Granados je u pohod po novu titulu prvog tobdžije Lige šampiona krenuo sa četiri gola, dok je Vasilije Martinović dao tri.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO: 

GRUPA A: 

Utorak

Sabadelj - Breša 5:5, petercima 4:5

Novi Beograd - Steaua Bukurešt 19:7

GRUPA B: 

Utorak

Olimpijakos - Jug Dubrovnik 12:12, petercima 4:3

Pro Reko - Dinamo Tbilisi 15:6

GRUPA C: 

Sreda

18.30: Ferencvaroš - Jadran Herceg Novi

19.00: Jadran Split - Crvena zvezda 

GRUPA D: 

Sreda

20.00: Barseloneta - Špandau

20.00: Marselj - Vuljagmeni



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK SteauaVK OlimpijakosVK JugPro RekoVK Dinamo Tbilisi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara