Luka Tadić u napadu (©CEV)
Luka Tadić u napadu (©CEV)

Olimpijakos prejak za šampiona Srbije, Partizan pred 460 gledalaca uzeo set

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.23. | 20:08

Crno-beli bez obzira na poraz idu u drugi krug kvalifikacija za Ligu šampiona

Nisu uspeli odbojkaši Partizana da naprave iznenađenje protiv Olimpijakosa. Grčki tim koji je na kraju prošle sezone osvojio CEV Čelendž kup večeras je u dvorani "Aleksandar Nikolić" dozvolio šampionu Srbije da mu uzme samo jedan set - 3:1 (25:22, 20:25, 25:19, 25:16).

Kao što se i znalo pre ovog obračuna, oba kluba su obezbedila plasman u drugi krug kvalifikacija za Ligu šampiona. Nastaviće borbu u dve novoformirane grupe, iz kojih će ukupno tri ekipe otići u elitno društvo.

Izabrane vesti

Večeras je Partizan igrao u nekadašnjem "Pioniru" pred 460 navijača - definitivno je utakmica ostala u senci košarkaškog derbija... Grčku ekipu je do pobede vodio Rafail Koumentakis sa 15 poena, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Luka Tadić sa 20.

Istrčali su odbojkaši Olimpijakosa na teren kao favoriti. Želeli su odmah da daju do znanja crno-belima da su došli po pobedu, pa je prvi deo uvodnog seta protekao u njihovom znaku. Poveli su četiri razlike - 18:14 i već tada su bili na dobrom putu ka osvajanju seta. Međutim, proradio je tada Milija Mrdak, prošao je iz zone dva i Lazar Marinović, Luka Tadić je postavio dobar blok i Partizan se vratio u život. U jednom trenutku je na semaforu sijalo 20:20, ali u završnici su ponovo bolji bili Grci, koji su slavili rezultatom - 25:22.

Drugi čin je dugo bio veoma neizvestan, ne baš i kvalitetan. Pravile su obe ekipe i greške na servisu, u napadu, bio je nešto slabiji prijem... Domaći su bili sve vreme u igri iako su jedva izlazili na kraj sa protivničkim servisom. Imali su 13 odsto pozitivnog i nijedan idealan prijem... Uspeli su nekako to da nadomeste snažnim napadima, u kojima su prednjačili Tadić i Mrdak. Pri rezultatu 21:20 za Partizan, Janić je poslao na teren mladog Ignjata Dopuđa. On je odmah odservirao as i opravdao poverenje trenera. Ostao je do samog kraja na servis liniji, a tačku na set stavio je kapiten Mrdak za 25:20.

U naredna dva seta Olimpijakos je sve držao u svojim rukama. Treći period je otvorio serijom 5:0, naterao Partizan da juri sve vreme rezultat... Nije do kraja uspeo da stigne. Grci su bili koncentrisani, sigurni, odlično ih je razigravao Travica... Nisu uspeli crno-beli da im pokvare planove i produže utakmicu na taj-brejk.

KVALIFIKACIONI TURNIR U BEOGRADU

Utorak

Partizan - Radnik 3:0

Sreda

Olimpijakos - Radnik 3:1

Četvrtak

Partizan - Olimpijakos 1:3


tagovi

CEV Liga šampionaOK OlimpijakosOK PartizanBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara