Miloš Vasić (©Starsport)
Miloš Vasić (©Starsport)

Olimpijski komitet povlači Miloša Vasića iz Tokija

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.07.21. | 15:58

Srpski veslač ima temperaturu 38,5

Bio je srpski veslački dvojac Miloš Vasić – Martin Mačković veliki kandidat za medalju na Olimpijskim igrama, ali je korona pokvarila planove.

Vasiću je po dolasku u Japan otkriveno prisustvo virusa, smešten je u karantin i neće moći da učestvuje na Igrama u Tokiju. Kako je otkrio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, čini se sve da se veslač vrati u zemlju, a da umesto njega na takmičenje ode neki drugi.

Izabrane vesti

Miloš je vakcinisan i revakcinisan među prvima, odlazeći tamo utvrđeno je da je pozitivan i to je sad velika komplikacija. U dnevnom smo kontaktu sa našom ambasadom, radimo na tome da ga povučemo jer tamo mora da bude 14 dana u karantinu. On i Mačković su ubedljivo prvi na listama ove godine, pa i da podbace imali bismo bronzu, a zajedno smo računali na zlato. Mi smo u 48 sati možda izgubili dve medalje zahvaljujući kovidu“, rekao je Maljković.

Zaražena je i Vasićeva supruga, košarkašica Sonja Vasić, ali ona je i dalje u Srbiji i postoje izgledi da zaigra na Olimpijskim igrama.

Što se tiče njenog učešća videćemo, ali je moguće. Zato što je kolektivni sport, pa onda trener može da manipuliše, ima manevar, dok u veslanju nema - ili si spreman ili nisi", istakao je Božidar Maljković.


tagovi

VeslanjeMiloš VasićOlimpijski komitet Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara