Orlovi na pola puta do EP, Belorusi u finišu sačuvali nadu pred revanš

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 19:43

Srbija u Kragujevcu slavila 3:1, selektora Dejana Majesa bi moglo da zabrine pravilo gola u gostima

Fudbalska reprezentacija Srbije je sinoć u Portugalu overila vizu za direktan odlazak na Mundijal, a isto bi za plasman na Evropsko prvenstvo za dva dana mogli da učini i futsal selekcija naše zemlje. Izabranici Dejana Majesa savladali su u hali Jezero reprezentaciju Belorusije u prvom meču baraža i došla nadomak grupne faze Eura - 3:1 (2:0).

Sve što je Orlovima potrebno kako bi potvrdili učešće jeste da u sredu u Minsku u revanš meču sačuvaju ili uvećaju zalihu ostvarenu na utakmici u Kragujevcu. Ukoliko u tome uspe, našu selekciju u Amsterdamu očekuje paklen zadatak, jer će biti smeštena u grupu sa domaćinom Holandijom, aktuelnim svetskim prvakom Portugalom i uvek nezgodnom Ukrajinom.

Izabrane vesti

Belorusija je takva pak bila samo u prvom poluvremenu. Gosti su zube pokazali u prvih 20 minuta, koliko im je Srbija dozvolila. Imali su futsaleri Aleksandra Savinceva situaciju jedan na jedan, pa i "očišćen" udarac na gol-liniji, ali su to bile jedine dve ozbiljnije situacije pred golom našeg tima, koji je već u prvih 20 miunta golom Ninoslava Aleksića, a potom i autogolom Šerbiča već na pauzi imala pristojnu prednost.

Belorusija u nastavku nije uspevala da stvori niti jednu ozbiljniju priliku da smanji zaostatak, dok se na drugoj strani samo čekala potvrda trijumfa. I stigla je sredinom drugog poluvremena, preciznije u 28. minutu, kada je pogodio Marko Pršić. Ipak, najveći deo zasluga za treći gol ide na račun Mladena Kocića koji je u punom trku natrčao na dodavanje i našao se u prilici da šutira, ali je majstorski uočio Pršića na stativi, kojem je ostalo samo da loptu ugura u mrežu. Samo tri minuta ranije isti igrač je mogao do još jednog gola, Kocić ga je i tada u identičnoj situaciji, samo iz slobodnog udarca, pronašao na metar od gola, ali je tada "osmica" sprske reprezentacije nažalost bila neprecizna.

I mogla bi da žali zbog toga, jer iako je u drugom delu Belorusija bila potpuno bezopasna, uspela je da stigne do gola. Dragan Tomić je petljao na svojoj polovini, a Los mu oduzeo loptu i surovo kaznio bespotebno driblanje našeg reprezentativca u opasnoj zoni. Ujedno i ulio nadu svom timu da može da nadoknadi minus, jer u baražu važi pravilo gola u gostima.

Ne bi ni to doduše bilo previše važno da je u poslednjem minutu Pršićeva "bomba" završila iza Čurilinovih leđa umesto što je "samo" uzdrmala prečku. Ovako, ništa još nije gotovo...


tagovi

reprezentacija Srbije u futsaluEP u futsaluEvropsko prvenst u futsalufutsal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara