Odbojkaši Francuske (©CEV)
Odbojkaši Francuske (©CEV)

Ostala su još dva mesta: Slovenci žele među osam preko Hrvata, Francuzi napadaju Čehe

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 13:30

Pobednici poslednja dva duela osmine finala sastaće se u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Još samo jedan par se čeka, pa da budu kompletno poznati svi četvrtfinalisti Evropskog prvenstva za odbojkaše. Prve su kroz cilj protrčale Poljska i Rusija, posle njih su mesto među osam obezbedile Italija, Nemačka, Holandija i Srbija. Preostalo je danas da utakmice osmine finala odigraju Slovenija i Hrvatska od 16 časova i Francuska i Češka od 19 časova, posle čega će biti zakazano i poslednje četvrtfinale. 

Slovenci su u Grupi B zabeležili pobede protiv Crne Gore, Belorusije i Bugarske, dok su poraženi u duelima sa Italijom i Češkom. Današnji obračun dočekuju sa ulogom favorita protiv selekcije Hrvatske, koja je grupnu fazu završila na trećoj poziciji sa učinkom 3-2. Hrvati su slavili protiv Letonije, Estonije i Slovačke, a izgubili su ubedljivo od Francuske i Nemačke.

Izabrane vesti

Kao vodeće snage Slovenije izdvojili su se u uvodnim rundama korektor Tonček Štern i primači servisa Tine Urnaut i Klemen Čebulj. Njih su najbolje pratili srednji blokeri Jan Kozamernik i Alen Pajenk. Na većini mečeva je kompletna postava bila zastupljena, za razliku od ekipe sa kojom će se sastati, u kojoj se najviše ističe korektor Leo Andrić. Dobre role su imali i primači Marko Sedlaček i Filip Šestan.

Ovu fazu će zatvoriti okršaj Francuske i Češke. Trikolori su olimpijski šampioni, samo jedan set su izgubili na prvih pet utakmica šampionata Starog kontinenta i veliki su favoriti za plasman u finale. Ne bi trebalo da imaju većih problema da bi prešli prvu prepreku. Češka je bila četvrta u svojoj grupi, iza Italije, Slovenije i Bugarske. Ostvarila je dve pobede i tri poraza. U kompletno jakom francuskom timu kao vodeći igrač izdvaja se Ervin Ngapet, a na drugoj strani bolji od ostalih su Lukas Vasina, Jan Galabov i Jan Hadrava.

Parovi četvrtfinala: Holandija – Srbija, Poljska – Rusija, Italija – Nemačka.

EVROPSKO PRVENSTVO – OSMINA FINALA

Ponedeljak

16.00: (1.05) Slovenija – Hrvatska (7.70)

19.00: (1.05) Francuska – Češka (7.70)


tagovi

evropsko prvenstvo za odbojkašeErvin Ngapet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara