(©Reuters)
(©Reuters)

Otpisani su prerano! Srbija u polufinalu Svetskog prvenstva, pala moćna Italija

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.07.23. | 10:46

Neverovatan podvig tima Uroša Stevanovića

Istorija se ponovila – ponovo su Delfini prerano otpisani! Sve isto kao i pre deceniju i po, srpski inat proradio je protiv Italijana. Stradala je četa Alesandra Kampanje u Fukuoki posle peteraca, Srbija je u polufinalu Svetskog prvenstva – 11:11, petercima 4:3.

Moćni su Italijani, bili su svetski vicešampioni, imaju klasne šutere, ali su se uljuljkali. Viđeni su u završnici, Srbija je potcenjivana – što zbog izostanka Dušana Mandića, što zbog slabijih rezultata nakon smene generacije – i na Svetskom prvenstvu je niko nije ubrajao među favorite. A, sada je na korak od medalje. Jedna pobeda deli je od finala i olimpijske vize za Pariz!

Izabrane vesti

Neverovatan podvig napravio je tim Uroša Stevanovića već sada, jer je posle bezmalo dve pune godine ušao u borbi za medalje. I tu ne namerava da se zaustavi. Gladan je Nikola Jakšić da kao kapiten osvoji prvo odličje, Strahinja Rašović da se dokopa pobedničkog podijuma na planetarnom šampionatu i svi koji su bili deo najtrofejnije generacije da pokažu da su u stanju da novu povedu do zvezdanih visina.

Maestralan meč je odigrala Srbija, najbolji na turniru u Fukuoki. Neće je ponovo videti razigravanje, jer su kao i protiv Crne Gore golmani u penal-seriji odradili strašan posao. Običaj je da se kaže da su peterci lutrija, branio je Branislav Mitrović udarce Edoarda di Some i Luke Damontea, a svi osim Marka Radulovića od srpskih šutera bili su precizni. Redom su pogađali Radomir Drašović, Đorđe Vučinić, Nikola Jakšić i Strahinja Rašović.

Marko del Lungo zaustavio je šut srpskog krila u osnovnom delu meča kada je izvodilo peterac, imao je uspeha i u Ligi šampion sa Pro Rekom protiv Strahinje Rašovića, ali na kraju iz bazena u Fukuoki izlazi pognute glave.

Italija kao i na Svetskom prvenstvu u Rimu pre 15 godina ide u razigravanje, opet su joj Delfini došli glave, opet u podmlađenom sastavu. Neka ovo bude početak stvaranja novo fenomenalne generacije, neka Fukuoka bude mesto gde će početi da žanju medalje!

Ušla je Srbija u završnicu sa golom zaostatka, konstantno su Italijani u drugom poluvremenu imali prednost. Mentalno ih je digao odbranjen peterac Marka del Lunga, ali srpski napad nije zakazao u finišu. Riječkog bombardera Marka Radulovića nije služio šut u četvrtfinalu, ali je podvalio loptu za Nemanju Ubovića, a srpski centar pocepao mrežu i izborio peterce.

Lavovski posao odradio je Nemanja Ubović na liniji dva metra zajedno sa Đorđem Lazićem, dokazao je Vasilije Martinović da nije slučajnost što ga je Uroš Stevanović poveo i produžio mu reprezentativno leto – prethodno uzeo srebro sa juniorskim državnim timom – Radomir Drašović dirigovao je napadima, a završavali su ih – Nikola Jakšić i Strahinja Rašović.

Kapiten i najbolji strelac srpske reprezentacije su još jedanput povukli, definitivno su se nametnuli kao lideri nove generacije i sada im je preostalo samo još jedno: da je povedu do medalje. Na redu je – Grčka.

SVETSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE – ČETVRTFINALE:                                 

Utorak

Grčka – Crna Gora 10:9

Italija – Srbija 11:11, petercima 3:4

11.00: (1.65) Mađarska (7.50) SAD (2.85)

12.30: (1.01) Španija (19.0) Francuska (16.0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marko del LungoBranislav MitrovićĐorđe LazićNemanja UbovićĐorđe VučinićVasilije MartinovićRadomir DrašovićNikola JakšićStrahinja RašovićAlesandro KampanjaUroš StevanovićVaterpolo reprezentacija Italijevaterpolo reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u vaterpoluEdoardo di SomaLuka Damonte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara