Maja Ognjenović i Đovani Gvideti (©CEV)
Maja Ognjenović i Đovani Gvideti (©CEV)

Đovani Gvideti posle poraza: Mučili smo se danas u napadu, sve je i dalje u našim rukama

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.09.23. | 11:20

"Želimo da dobijemo naredna dva meča", rekao je selektor odbojkašica Srbije

Nije Srbija danas bila u pravom elementu... Samo je u drugom setu uspela da izađe na kraj sa rapoloženom ekipom Dominikanske Republike, a u ostala tri je imala problema.

Kao rezultat jedne promenljive partije stigao je i prvi neupeh u Kini. Sada Srpkinje imaju skor 4-1, baš kao i današnje protivnice. U igri za prva dva mesta su i Kina i Holandija, koje se danas sastaju od 13.30, a trenutno imaju učinak 3-1.

Izabrane vesti

Posle poraza je svoje utiske izneo selektor Đovani Gvideti.

"Bila je ovo veoma teška utakmica, Dominikanska Republika je igrala zaista odlično u svim segmentima. One su se branile sjajno, nisu imale problema na prijemu, a u napadu su pronalazile brojna rešenja. Mi smo se mnogo mučili u napadu danas, ali za to moramo da odamo priznanje protivnicama", rekao je Italijan.

Sledeći izazov Srpkinje imaju u subotu od 10.00 časova protiv Holandije. U poslednjem kolu rival je domaćin Kina od 13.30.

"Sada gledamo ka narednom meču, sve je i dalje otvoreno, sve je u našim rukama, želimo da dobijemo naredna dva meča. Sledeći rival nam je Holandija, znamo da će biti teško - moramo da se pripremimo za to", podvukao je Đovani Gvideti.

Prve dve ekipe sa ovog turnira obezbediće mesto na Olimpijskim igrama. One koje to ne budu uspele, imaće još jednu šansu da to urade preko svetske rang-liste - poslednji učesnici će biti određeni po završetku prvog dela Lige nacija sredinom juna naredne godine.

Šest timova će stići sa tri kvalifikaciona turnira koja se sada igraju, sedma je Francuska kao domaćin, a preostalih pet će biti određeno preko FIVB liste, uz podatak da će prednost imati kontinenti koji do tada ne budu imali kvalifikovane reprezentacije.



tagovi

Đovani Gvidetiženska odbojkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara