(Atletski savez Srbije)
(Atletski savez Srbije)

Pa ko će drugi? Ivana Španović i Elzan Bibić najbolji u 2023. godini

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.01.24. | 17:33

Danas su dodeljena priznanja našim najuspešnijim atletičarima

Čak i oni koji ne prate kraljicu sportova mogli su lako da pogode ko je najbolja srpska atletičarka za 2023. godinu. Naravno, reč je o svetskoj šampioni Ivani Španović. Prizanje u muškoj konkurenciji sasvim zasluženo otišlo je u ruke Elzana Bibića.

Oni su mnogo puta u prošlosti obradovali kompletnu naciju, a očekuje se da to čine i na takmičenjima koja tek dolaze...

Izabrane vesti

Srpski atletski savez je uspešnu godinu obeležio svečanom ceremonijom na kojoj su proglašeni najuspešniji takmičari.

"Prvi put imam ovakvu tremu jer sam pred ovakvim velikanima. Želeo bih da se zahvalim čelnicima Srpskog atletskog saveza, čestitam i svim dobitnicima i nadam se da će ovo biti samo dodatni podstrek za sezonu koja je pred nama", rekao je Elzan Bibić.

Kratko se prisutnima obratila i najbolja srpska atletičarka.

"Ovo je prva godina da nisam spremila govor. Svima koji su se pridružili SAS želim godinu za pamćenje. Ono što je do nas - nećemo vas razočarati. Nama sportistima i trenerima želim da ne odstupamo od principa i onoga zbog čega smo ovo što jesmo. Želim vam svima uspeh i da se vidimo ovde i sledeće godine", poručila je Španovićeva.

Utiske je podelio i direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković.

"Imamo sjajne mlade atletičare, a to će se videti u Los Anđelesu 2028. godine, jer se za Pariz već zna ko su kandidati za medalje. Čeka nas izgradnja Nacionalnog atletskog stadiona i siguran sam da će se na šampionatu Evrope 2028. godine naši atletičari i atletičarke boriti za pet ili 10 medalja. To mnogima sad zvuči kao naučna fantastika, ali tako su mislili i kada smo najavljivali sjajne rezultate kao što je bio šampionat Evrope u Minhenu, gde smo osvojili četiri medalje".

Svečanost je svojim prisustvom uveličao i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

"Pregršt medalja osvojila je atletska aramada Srbije tokom 2023. širom sveta, izborene su tri olimpijske norme: Ivana Španović (skok udalj), Milica Gardašević (skok udalj), Angelina Topić (skok uvis). Priliku da se taj broj poveća naši atletičari imaće sve do 30. juna. Pariz i pobednički olimpijski podijum je svima u mislima, za to se radi danonoćno, to je san za 2024. godinu".

Brojne zvanice pozdravio je predsednik SAS Veselin Jevrosimović.

"Izuzetna mi je čast da pozdravim sve. Mi smo u 2023. godini imali najbolju godinu u istoriju našeg Saveza, kao i svake godine proglašavamo najbolje atletičare i atletičarke, kao i trenere i klubove. Ispred nas je zahtevna godina, gde smo mi domaćini na Svetskom prvenstvu u krosu, imamo Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, predstoji nam izgradnja Atletskog stadiona, jer smo se kandidovali za Evropsko prvenstvo 2028. godine", podvukao je Jevrosimović.

Na spisku svih nagrađenih nalaze se sledeći atletičari: mlađa pionirka Anđela Cvetković (AK VOJVODINA), mlađi pionir Mateja Aleksić (MUNJE SU ATLETIKA), stariji pionir Strahinja Zdravković (AK MLADOST ZEMUN), starija pionirka Tara Vučković (AK CRVENA ZVEZDA), starija pionirka Mina Mijatović (AK BORAC KLISA), starija pionirka Zaria Kaličanin (AK TOP JUMP), mlađa juniorka Mina Stanković (AK PIROT), mlađi junior Aldin Ćatović (AK NOVI PAZAR), starija juniorka Angelina Topić (AK TOP JUMP), stariji junior Jovan Stranić (AK VOJVODINA), mlađa seniorka Ivana Đurić (AK CRVENA ZVEZDA), mlađi senior Emir Rovčanin (AK POLET), senior Elzan Bibić (AK NOVI PAZAR), seniorka Ivana Španović (AK Vojvodina), trener Goran Obradović, najuspešniji klub - Vojvodina.


tagovi

Ivana ŠpanovićElzan BibićAtletski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara