Stefan Sunajko (©ARKUS liga)
Stefan Sunajko (©ARKUS liga)

Pančevci u nastavku razbili Kragujevčane na debiju Markovića, Dubočica šokirala Šapčane

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.04.23. | 18:57

Arkus Superliga Srbije: Dinamo pobedio Radnički u Šumadiji sa 34:29 i izvesno obezbedio plasman u plej-of i Evropu. Odlična krila Stefan Sunajko i Miloš Kostadinović najzaslužniji za pobedu žuto-crnih. Leskovčani sa Đorđem Teodorovićem na kormilu su hit drugog dela sezone, pala Metaloplastika u gradu na Savi - 27:26

Protekle nedelje Dinamo je dobio novog trenera. Posle poraza od Metaloplastike u Pančevu (21:26), uprava tima iz Banata je odlučila da smeni Nenada Kraljevskog, a na njegovo mesto stigao je nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Dragan Marković. Popularni Marka je debitovao pobedom u Kragujevcu protiv Radničkog sa 34:29 (17:17) u 22. kolu Arkus Superlige Srbije, pa matematički još samo dva boda nedostaju crno-žutima za plasman u plej-of i Evropu.

Posle izjednačenog prvog poluvremena u nastavku mnogo bolja igra Pančevaca. Za prvih 15 minuta u nastavku, Dinamo je napravio prednost 11:3 i slomio otpor domaćina. Briljirala su krila gostiju. Stefan Sunajko je postigao 10 golova iz 11 pokušaja, dok je Miloš Kostadinović pogodio osam puta.

Izabrane vesti

Na crti je maksimalan bio Uroš Pavlović, pogodivši šest puta mrežu Kragujevčana iz isto toliko pokušaja. Golmani su solidno obavili posao. Obrad Ivezić i Nemanja Marjanović su skinuli po šest udaraca domaćinima.

Nedelja, 17.00: (1,60) Tuluz (8,00) Nim (2,85)

Juniorski repezentativac Srbije Boško Stanisavljević je sa šest pogodaka bio najefikasniji kod tima Žikice Milosavljevića, dok su se po put puta u listu strelaca upisali Miloš Barudžić i Dušan Kasaslović. Veteran Dejan Zlatanović je imao šest odbrana kod domaćina koji su i matematički ostali bez mesta u plej-ofu, nisu uspeli da ponove prošlogodišnji uspeh kada su bili treći u Superligi Srbije.

Dinamu ostaje borba sa Partizanom i Metaloplastikom za drugo i treće mesto pred plej-of i izbegavanje Vojvodine u polufinalu, a Pančevci će sa crno-belima da se bore i za plasman u finale Kupa Srbije.

Iznenađenje u Šapcu. Metaloplastika je poražena na svom terenu od Dubočice – 26:27, pa je jasno da će šampion Vojvodina da dočeka plej-of na pol-poziciji. Đorđe Teodorović je letos osvojio sa juniorima Srbije bronzu na Evropskom prvenstvu, odveo Radnički iz Kragujevca na međunarodnu scenu, a sada sjajno vodi Leskovčane koji su hit u drugom delu šampionata i boriće se sa Crvenom zvezdom za utešnu petu poziciju.

Na minut pre kraja, kod rezultata 26:27, Vojislav Brajović je promašio sedmerac, gosti su potrošli vreme, ostalo je samo pet sekundi posle tajm-auta Davida Rašića, koji je na klupi menjao bolesnog Vladana Matića. Pokušali su Šapčani, ali je Kankaraš šutirao preko gola uz zvuk sirene, pa je tim sa juga Srbije nastavio sa odličnim igrama ove sezone. Leskovčani su ove godine dobili Crvenu zvezdu i Dinamo kod kuće, a ovo im je najveći brejk u gostima. Ipak, Evropa i plej-of su izgubljeni u prvom delu šampionata kada nije bilo na klupu Teodorovića.

U pobedničkom timu po šest golova postigli su Goran Ristović, Lazar Anđelković i Dimitrije Stolić, dok je Andrija Atanasković postigao pet. Iskusni golman Miroslav Kocić je imao 13 odbrana. Kod Šapčana Vojislav Brajović je pogodio sedam puta mrežu gostiju, Milan Jovanović šest, a Marko Srdanović pet. Na golu je Darko Arsić imao 11 intervencija.

---------------------------------------

Posle dve nedelje reprezentativne pauze, Mozzart Prognozzer se vraća na velika vrata, a 24. kolo naše potpuno besplatne nagradne igre pogađanja tačnih rezultata biće šansa za promene u vrhu generalnog plasmana i bolje pozicioniranje u borbi za glavni dobitak od 200.000 dinara!

----------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE - 22. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Topličanin 26:20 (12:11)

Subota

Radnički Kragujevac - Dinamo Pančevo 29:34 (18:17)

Metaloplastika - Dubočica 26:27 (13:14)

Jugović - Obilić 31:27 (15:14)

Rudar Kostolac - Kikinda 26:31 (12:16)

Šamot - Proleter 23:21 (13:12)

Nedelja

18.00 Partizan - Vojvodina



tagovi

RK Dinamo PančevoRK Radnički KragujevacDragan MarkovićARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara