Miloš Kostadinović (©ARKUS liga)
Miloš Kostadinović (©ARKUS liga)

Pančevci već razmišljaju o Konversanu: Dinamo ubedljiv u Litvaniji; Kragujevčani se sa -2 vraćaju iz Praga

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.09.22. | 17:49

Evrokup: Tim iz Banata pobedio Dragunas Klaipedu sa 30:24 u prvom meču prvog kola i praktično obezbedio plasman u narednu rundu gde ga čeka italijanski tim. Radnički poražen od Dukle - 29:31

Odličan start sezone za Pančevce. Rukometaši Dinama na pragu su druge runde Evrokupa, trećerangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta. Tim iz Banata je bio ubedljiv u Litvaniji u prvom duelu, slavio je protiv Dragunas Klaipede sa 30:24 (16:12).

Revanš za nedelju dana u Pančevu u dvorani Strelište trebalo bi da bude formalnost, pa četa Nenada Kraljevskog može već da razmišlja o dvomeču sa italijanskim Konversanom narednog meseca.

Izabrane vesti

Od starta meča, rukometaši u žuto-crnim dresovma su dominirali. Odličan je na golu bio iskusni Nemanja Marjanović, letošnje pojačanje iz češke Karvine. Ton igre u napadu davao je povremeni reprezentativac Srbije, Danilo Radović, dok su raspucani bili Uroš Pavlović i Marko Perović. Na poluvremenu, Dinamo je imao +4 – 16:12. Marjanović je imao osam uspešnih intervencija, odnosno 40 odsto odbrana.

U nastavku, Pančevci su zaigrali još bolje, nijednog trenutka domaćin nije uspeo da parira srpskom timu. U 50. minutu, Dinamo je imao najvećih +8 – 29:21, da bi u finišu došlo do malog opuštanja, ali +6 je kapital koji garantuje plasman u drugu rundu za prošle sezone četvrtoplasirani tim u Superligi Srbije.

Subota, 20.30: (2,00) Lemgo (8,00) Melsungen (2,10)

Najefikasniji kod Dinama bio je Uroš Pavlović sa sedam golova. Danilo Radović je pet puta zatresao mrežu Litvanaca, Marko Perović četiri, juniorski reprezentativac Nikola Stamenković je dodao tri. Veljko Čabrilo, Miloš Kostadinović, Milan Golubović i Stefan Sunajko su postigli po dva pogotka, a mrežu domaćina po jednom su zatresli golman Marjanović, Boris Dernjej i Aleksa Milošević.

Čuvar mreže gostiju Marjanović je sakupio 10 odbrana, dok je bivši reprezentativac Srbije Obrad Ivezić, novajlija iz francuskog Nansija, bio raspoložen u finišu, imao je pet uspešnih intervencija iz devet pokušaja.

U domaćem sastavu ubedljivo najbolji bio je Mikolas Lapiniauskas sa čak 13 golova, dok je Laurinas Simonavičijus šest puta pogodio mrežu Pančevaca.

Drugi srpski predstavnik u prvoj rundi Evrokupa, Radnički, poražem je u Pragu od Dukle – 29:31 (14:14), ali ima dobre izglede da minus dva „istopi“ u Kragujevcu naredne subote. Izabranici trenera Žikice Milosavljevića odlično su počeli, imali i +5 – 10:5 sredinom prvog poluvremena, ali kako je utakmica odmicala domaćini su bili sve bolji.

Uspela u nastavku Dukla da preokrene rezultat, povede sa 18:16, ali su se gosti preneli. U finišu se igralo gol za gol, da bi sa dva vezana pogotka u finišu domaćini steklu prednost pred revanš za sedam dana. Najefikasniji kod Radničkog bilo je letošnje pojačanje Filip Grubor sa sedam golova, Miloš Barudžić postigao šest, a Miloš Prodanović pet. Iskusni golman Dejan Zlatanović imao je 10 uspešnih intervencija.

Kod domaćina, istakao se David Šustek sa devet pogodaka, dok je Martin Rakouski sedam puta zatresao mrežu Kragujevčana. Golman Tomaš Petržala je sakupio 14 odbrana.

Podsetimo, dva najbolja srpska kluba prošle sezone, Vojvodina i Partizan, uključuju se narednog meseca u drugom kolu trećerangiranog evropskog takmičenja.

--------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------


tagovi

RK Dinamo PančevoNenad KraljevskiMiloš KostadinovićEHFEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara