Egonu (© Star sport)
Egonu (© Star sport)

Paola Egonu ostaje u reprezentaciji Italije

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 15:22

Melisa Vargas prvi put u selekciji Turske

Premišljanju je kraj, Paola Egonu ostaje deo reprezenatcije Italije. Iako se mesecima pominjalo da više neće igrati za državni tim, jedna od najkontroverznijih odbokašica današnjice biće na raspolaganju selektoru Davideu Macantiju za predstojeće izdanje Lige nacija, u kome Azurine brane tron.

Egonu se našla na spisku od 30 igračima na kome Macanti računa na prvom reprezentativnom okupljanju posle Prvenstva sveta, jesenas u Poljskoj i Holandiji, tako da korektor Vakifa suštinski nije ni napuštala reprezentaciju. Zabuna u javnosti nastala je posle poraza u polufinalu tog takmičenja od Brazila kad je nagovestila da je završila reprezentativnu karijeru, pogođena komentarima koji su doveli u pitanje njenu posvećenost ekipi, kao i primedbama na rasnoj osnovi. Kad su se glave ohladile, Paola je rešila da nastavi da igra za Italiju koja će od 30. maja do 16. jula pokušati da odbrani pehar Lige nacija.

Izabrane vesti

Zanimljivo, selektor Macanti je prvi put na spisak uvrstio u talentovanu Jekatarinu Antropovu, 20-godišnju igračicu Skandićija. Ruskinja je još prošle godine ušla u proceduru za dobijanje italijanskog državljanstva, međutim, prepreke su tek sad otklonjene, pa će Italija imati aduta više u narednom periodu kad je reč o poziciji korektora.

Sjano pojačanje iz uvoza dobila je i reprezentacija Turske. Kao što se i pretpostavilo, Kubanka Melisa Vargas je stekla tursko državljanstvo i očekivano se našla na spisku novog selektora, Danijelea Santarelija, koje je pre nekoliko meseci napustio klupu Srbije i prihvatio ponudu tamošnjeg saveza. Santareli je objavio na koje odbojkašice računa u Ligi nacija, a najznačajnija vest glasi da je Vargasova, kao adut Fenerbahčea (gde je trenira Zoran Terzić) stekla pravo da predstavlja zemlju u kojoj je od 2018, uz povremene odlaske u Kinu.


tagovi

Paola EgonuŽenska odbojkaška reprezentacija ItalijeMelisa VargasŽenska odbojkaška reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara