Nikola Karabatić (©AFP)
Nikola Karabatić (©AFP)

Pariski Milioneri bez Karabatića do kraja sezone, Vardar želi novi skalp favorita

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.10.20. | 15:22

Teška povreda rođenog Nišlije. PSŽ na teškom gostovanju u Poljskoj protiv Vive Kjelcea. Porto stiže u dvoranu Jane Sandanski. Nemac Disinger ne igra protiv Zmajeva

Veliki hendikep za najbogatiji klub na svetu. Najbolji rukometaš u ovom milenijumu Nikola Karabatić doživeo je tešku povredu prethodnog vikenda u meču šampionata Francuske protiv Ivrija. Iskusni as pokidao je ligamente desnog kolena. Prilikom pada nezgodno je doskočio i odmah se video da se radi o teškoj povredi. Pari Sen Žermen će sigurno do kraja sezone da bude lišen usluga rođenog Nišlije.

Proteklog leta pariski Milioneri su ostali bez još jedne zvezde, Norvežanina Sandera Sagosena, koji je pojačao Kil, pa će sve oči ekipe Raula Gonzaleza da budu uperene u Danca Mikela Hansena, najplaćenijeg rukometaša današnjice.

Izabrane vesti

Parižani su loše počeli sezoni u Ligi šampiona. Na startu sezone su poraženi od Flensburga na svom terenu i u gostima u Brestu protiv Meškova, da bi tek prošle nedelje upisali prva dva boda protiv norveškog Elveruma na svom terenu.

Pod utiskom užasne povrede Karabatića, PSŽ putuje na noge jednom od favorita za F4 u Kelnu Vive Kjelceu (20.45), šampiona Evrope iz 2016. godine. Na klupi poljskog šampiona sedi legendarni Talent Dujšebajev, a najbolji igrač je njegov sin, Aleks Dujšebajev, levoruki bombarder, jedan od najbolji desnih bekova sveta.

Kjelce je počeo sezonu porazom na Baltiku protiv nemačkog vicešampiona Flenburga (30:31), a onda je vezao tri pobede. Poljski šampion mnogo bolje igra na svom terenu. Nije poražen kod kuće više od godinu dana, a poslednji klub koji je slavio protiv žuto-plavih bio je Monpelje (27:29), 12. oktobra 2019. godine.

Osim Karabatića u subotu protv Ivrija porvedio se i poljski pivotmen Kamil Sipržak. PSŽ nije u formi, ostao je bez francuskog reprezentativca, pa bi domaćin to mogao da iskorsti. Pretprošle sezone, Kjelce je u četvrtinalu Lige šampiona eliminisao Parižane. Kod kuće je pre nešto više od godnu i po slavio sa 34:24, da bi u Parizu poražen sa 35:26, ali ipak za gol se plasirao na F4 u Kelnu.

Vardar je svake godine slabiji. Ovog leta je i defintivno ostao bez sponzora, ruskog biznismena Sergeja Samsonenka, ali skopski crveno-crni su pokazali i ove sezone da će biti tvrd orah za najbolje klubove Starog kontinenta.

Prošle nedelje je u dvorani Jane Sandaski pao Flensburg, a danas u prestonici Severne Makedonije stiže Porto (20.45). Problem za trenera skopskih crveno-crnih Stevčeta Aluševskog je povreda Nemca Kristijana Disingera, koji ne može da pomogne saigračima u meču sa četom švedskog stručnjaka Magnusa Andersona.

"Ovo će biti jako teška utakmica. Mi se nalazimo u interesantnoj situaciji posle velike pobede nad Flensburgom. Želimo da u svakom narednom meču napredujemo makar po malo. Porto je mnogo jak i neizgodan protivnik, naročito u igri sedam na šest. Igraju odlično takav napad kada se nađu u problemu. Ipak, mi smo na dobrom putu i treba to da potvrdimo u četvrtak“, reklo je rusko levo krilo Timur Dibirov, prenosi portal Balkan-handball.

Beloruski šampion Meškov dočekuje Seged (18.45), koji je počeo sezonu sa dva poraza, ali mađarski vicešampion ima mnogo problema sa zaraženim i povređenim igračima. Odigrao je samo četiri utakmcie u domaćem prvenstvu, koje je prekinuto još 11. septembra usled pandemije virusa korona.

LIGA ŠAMPIONA – 5. KOLO

GRUPA B

Sreda

Olborg - Kil 23:31 (9:17)

Zagreb - Celje 22:30 (14:16)

Odloženo

Motor Zaporožje – Nant

Vesprem - Barselona

GRUPA A

Četvrtak

18.45: (1,35) Meškov Brest (8,50) Seged (4,00)

20.45: (1,10) Flensburg (14,0) Elverum (9,00)

20.45: (1,85) Vardar (8,00) Porto (2,30)

20.45: (2,15) Vive Kjelce (8,00) PSŽ (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK PSŽSegedEHF Liga šampionaNikola KarabatićRK KjelceRK Porto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara