Aleksandra Uzelac (OSSRB)
Aleksandra Uzelac (OSSRB)

Partizan bez iznenađenja: Uzelac vodila Železničar do polufinala Kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.11.21. | 21:54

Ekipa iz Lajkovca ostvarila pobedu i u revanš meču protiv crno-belih dama

Posle Crvene zvezde i TENT-a, mesto u polufinalu Kupa Srbije obezbedile su i odbojkašice Železničara. Devojke iz Lajkovca su dobile i revanš meč protiv Partizana, pa su sa dve pobede otišle među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju. Prvi susret su dobile rezultatom - 3:2, a večeras su slavile nešto lakše - 3:1 (27:25, 23:25, 25:20, 25:12).

U prva dva seta se vodila velika borba, a onda u naredne dva Železničar nije dozvolio da se dođe do neizvesne završnice. Domaćin je posebno ubedljiv bio u četvrtom činu, koji je dobio sa ogromnih 13 razlike. Najefikasniji igrač pobedničkog sastava bila je Aleksandra Uzelac, koja je postigla 24 poena. Pratila je Jovana Mirosavljević sa 19, a jedan manje je upisala Barbara Batinić. U poraženom timu, koji od pre nekoliko dana vodi Darko Zakoč, izdvojila se Nina Jakić sa 15 poena. Nataša Ševarika je zabeležila 13, a Ana Drobnjak je bila treća dvocifrena sa 11.

Izabrane vesti

Čeka se još samo četvrti polufinalista u ženskoj konkurenciji. Na dobrom putu da to ostvari je ekipa Uba, koja je danas dobila prvi meč protiv subotičkog Spartaka maksimalnim rezultatom. Revanš je na programu 16. novembra.

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

Crvena zvezda – Jedinstvo Stara Pazova 1:3, 3:0

TENT – Srem 3:2, 3:1

Partizan – Železničar 2:3, 1:3

Spartak Subotica - Ub 0:3 (revanš meč na programu 16. novembra)

***U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista ili finalista, igra se dodatni "zlatni set", koji određuje konačnog pobednika četvrtfinala i polufinala.


tagovi

Aleksandra Uzelackup srbije u odbojciŽOK Železničar LajkovacOK PartizanŽOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara