Zoran Božović (©Starsport)
Zoran Božović (©Starsport)

Partizan dotakao dno - ispao iz Jadranske lige!

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 23:23

Crno-beli sele se u drugu ligu...

Sedmostruki evropski prvak spao je na najniže grane. Banjica je zaključana i seli se mesecima po beogradskim bazenima. Igrači u etapama napuštaju klub, a doživeo je i rezultatski fijasko.

Partizan je dotakao dno - ispao je iz Jadranske lige! Crno-beli su izgubili na Poljudu od splitskog Mornara i više nisu deo elite. Naredne sezone igraće u drugoj ligi - 12:11.

Izabrane vesti

Jadranska liga igrala se u drukčijem formatu, podeljena je na dve zone: kontinentalnu i primorsku. Srpski klubovi su igrali međusobno u domaćem šampionatu, bodovi su se prenosili za regionalni i Partizan je plesao po tankoj ivici.

Crno-beli su završili u grupi koje se bore za opstanak i u poslednjem kolu izgubili i - ispali. Izgubili su od zagrebačke Mladosti, a nije im naruku išlo to što je Šabac u prethodnom pobedio Mornar tek posle izvođenja peteraca. Zahvaljujući tom bodu splitski klub je ostao u igri, a ispostaviće se i u društvu najboljih.

Mornar je imao i tri gola prednosti u četvrtini odluke na Poljudu, ali je ekipa Miloša Korolije preko Andrije Jaukovića i Zorana Božovića prišla na gol zaostatka. Čak i kada je Duje Buzdovačić u finišu pogodio, vremena je bilo. Ponovo je Andrija Jauković zatresao mrežu, ali je 16 sekundi pre kraja remi i peterce, vredne odlaska u baraž, promašio Strahinja Krstić.

Iduće sezone sedmostruki evropski prvak će u drugu ligu, a možda će sa njim i - Mornar. Splitskom klubu predstoji dvomeč sa valjevskim Valisom.


tagovi

VK PartizanVK MornarRegionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara