Stefan Petrić (©MN Press)
Stefan Petrić (©MN Press)

Partizan ekspres u 2023. godini: Pala Metaloplastika u Šapcu, briljirali Petrić i Trnavac

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.02.23. | 21:19

Kup Srbije: Crno-beli pobedili u derbiju četvrtfinala prošlosezonskog osvajača ovog takmičenja sa 31:30. Na završni turnir se plasirali i Dinamo iz Pančeva i Radnički iz Kragujevca

Srbija dobija novog osvajača Kupa za rukometaše, takmičenja koje nosi naziv po legendarnom treneru Branislavu Pokrajcu. Metaloplastika je predala krunu već u četvrtfinalu. U derbiju ove runde, Partizan je u neizvesnoj zavšnici pobedio u Šapcu četu Vladana Matića sa 31:30.

Tokom svih 60 minuta viđena je izjednačena utakmica, gde nijedan tim nije imao više od tri pogotka prednosti. U nastavku se igralo gol za gol. U poslednjih 10 minuta bolji su bili crno-beli. Blistao je levi bek Stefan Petrić sa 10 golova. Ključna dva pogotka u finišu delo su Nemanje Milovanovića, zimskog pojačanja iz Dubočice.

Izabrane vesti

Domaćina je predvodio Vojislav Brajović, strelac devet golova. Na dva minuta i 40 sekundi pre kraja, Petrić je desetim golom na meču doneo +3 – 31:28 Beograđanina. Činilo se da je tad meč rešen, ali posle tajm-auta Matića, prvo je Brajović sa sedam metara pogodio, da bi gosti brzo izgubili loptu.

Posle sedmerca nad Markom Srdanovićem i isključenja Petrića, mogao je Brajović da donese dramu u poslednjem minutu, ali tada na scenu stupa sjajni golman Partizana Andrej Trnavac koji brani udarac iskusnom desnom beku sa sedam metara, da bi u sledećem napadu zaustavio još jedan udarac domaćinima. Milan Dakić je na 15 sekundi pre kraja smanjio na 31:30, ali su crno-beli zadržali loptu i plasirali se u polufinale.

Osim Petrića, Milovanovića i igrača meča, golmana Trnavca, odličan u drugom poluvremenu bio je Mladen Šotić sa četiri pogotka. Osim Brajovića kod Šapčana se istaklo desno krilo Mateja Dodić sa pet pogodaka, dok je solidan na golu bio iskusni Darko Arsić. Partizan je neporažen u 2023. godini i mogao bi da napadne trofeje ove sezone, ali prvi favorit za oba pehara ostaje šampion Vojvodina.

Dinamo iz Pančeva je pre dve nedelje poražen u Arkus ligi od Dubočice na jugu Srbije, ali se tim Nenada Kraljevskog revanširao pobedom u četvrtfinalu kupa sa 28:25 u Leskovcu. Imali su domaćini prednost većim delom prvog poluvremena, vodili su sa 11:8, ali onda su trgli Pančevci. Sredinom nastavka susreta gosti su stvorili prednost od pet razlike i rutinskom igrom sačuvali do kraja. U trenucima kada se lomio meč sredinom drugog poluvremena sjajan je bio golman Nemanja Marjanović koji je skinuo pet vezanih lopti domaćim rukometašima.

Kod Pančevaca najefikasniji je bio Danilo Radović sa osam golova, dok je mađarsko desno krilo Boris Dernjej postiglo pet, koliko se u listu strelaca upisao i pivotmen Uroš Pavlović. U redovima tima Đorđa Teodorovića, Milićević i Anđelković su pogodili po pet puta, a Radulović i Atanasković po četiri.

Dinamo se tako oporavio od eliminacije iz Evrope od češke Karvine u osmini finala EHF kupa i napravio dobru uveritu pred derbi prvenstva u nedelju na Slanoj bari protiv Vojvodine.

Radnički iz Kragujevca je dobio Kikindu u gostima sa 30:28, dok će poslednji učesnik završnog turnira Kupa Srbije da bude poznat 1. marta kada Šamot dočekuje u Aranđelovcu šampiona i prvog favorita za trofej u ovom takmičenju, Vojvodinu.

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE

Sreda

Kikinda – Radnički Kragujevac 28:30

Dubočica – Dinamo Pančevo 25:28

Metaloplastika – Partizan 30:31

1. mart

Šamot - Vojvodina


tagovi

RK PartizanRK Dinamo PančevoRK Radnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara