Uroš Stevanović i vaterpolisti Radničkog (©Starsport)
Uroš Stevanović i vaterpolisti Radničkog (©Starsport)

Partizan na popravnom u Kragujevcu, Radnički spreman da upeca crno-bele drugi put u tri dana

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.10.22. | 11:07

Velikan sa "Banjice" pokušaće da popravi utisak i izbegne scenario iz regionalne lige (20.00)

Pribojavao se Uroš Stevanović pred start sezone i turnir Jadranske lige u Kragujevcu kako će njegov tim izgledati, koliko će mu biti potrebno da stvori automatizam u igri, jer za razliku od večitih rivala - prevashodno se to odnosilo na Crvenu zvezdu - Radnički nije odradio klasične pripreme, igrači su leto potrošili na reprezentativne obaveze. Nije znao strateg kragujevačkog kluba šta da očekuje, ali se vrlo brzo uverio da razloga za brigu nema. 

Radnički je ostvario dve pobede u regionalnoj ligi, do maksimalnog učinka došli su još samo šampion Novi Beograd i dubrovački Jug, a kragujevački klub je već u proj deonici oba susreta slamao rivale i zauzeo dobar kurs. Spreman je bio Radnički za početak Jadranske lige u Kragujevcu i želi na identičan način da otvori i Superligu. Ponovo Kragujevac i ponovo Partizan, kome je Šumadija postala kuća na nedelju dana (20.00). 

Izabrane vesti

Na popravnom su crno-beli u Kragujevcu, mladi tim Miloša Korolije nada se popravljanju utiska i prvom trijumfu u sezoni. U regionalnoj ligi nije ga dočekao, jedna je od tri ekipe bez bodova - slast pobede za sada nisu osetili ni Šabac, ni kotorski Primorac - i raspored sedmostrukom evropskom šampionu nije išao na ruku. Radnički je uhvatio zalet, ima daleko više iskustva i posle nekoliko godina rada po patronatom Uroša Stevanovića može da igra vezanih očiju. 

Krasi i ove godine Kragujevčane univerzalnost, od meča do meča “iskaču” najbolji strelci. Nema klasične prve violine, pa će Partizanu dok se borba ne rasplamsa biti teško da označi odakle mu preti najveća opasnost i kome treba više pažnje da pokloni. Aleksa Ukropina blistao je protiv Crvene zvezde, Marko Radulović bio je nerešiva enigma za crno bele. Hrvatski gorostas Josip Vrlić i Nemanja Vico će zasigurno praviti crno-belima probleme kada se usidre - mučio je muku Partizan i sa Zvezdinim teškašima - a u regionalnoj ligi Korolijinom timu je nepopravljivu štetu napravio Nemanja Stanojević

Igrač sa najviše nastupa u kragujevačkom klubu dao je crno-belima tri gola i poprilično je zadovoljan načinom na koji Radnički igra na startu ove sezone. Prave Kragujevčani dobru podlogu za ostvarenje ambicija - minimum jedan pehar i plasman na završni turnir Lige šampiona. 

“S obirom na to da ekipa dugo nije bila na okupu zbog reprezentativnih obaveza, kako igrača, tako i trenera, i da smo se relativno skoro okupili, zadovoljan sam kako smo odigrali prve dve utakmice, a posebno ostvarenim pobedama. Drago mi je što je atmosfera u ekipi odlična i mislim da ćemo ove sezone biti još bolji nego prošle. Imamo dosta prostora za napredak, još uvek se nismo u potpunosti uigrali sa novim saigračima i kada sve to dođe na svoje, bićemo mnogo bolji. Ove sezone smo zacrtali osvajanje bar jednog trofeja i plasman na završni turnir Lige šampiona i verujem da to i možemo da ostvarimo”, rekao je Nemanja Stanojević. 

Adut Radničkog je uigranost, a Partizanov - kontre. Imaju crno-beli “laku” ekipu, punu dobrih plivača i kad god mogu pokušavaće da upecaju rivale na kontranapade. Predvodnici tranzicione igre Partizana, na koju će domaćin posebno obratiti pažnju, su Lovre Miloš i povratnik Petar Smiljević, dok je probojnost sa distance u novoj sezoni doneo Luka Gladović

“Nikada nije lako igrati protiv Partizana. U timu je puno mladih igrača, željnih dokazivanja i uvek pružaju maksimum i idu na pobedu. Iako smo postigli veliki broj golova u prethodnom duelu i upisali ubedljiv trijumf, nećemo se opuštati, jer znamo da Partizan može više i da će iskoristiti svaku priliku koju im dopustimo. Kvalitet jeste na našoj strani, ali to moramo da pokažemo i u bazenu i ako istrajemo u našoj igri i poštovanju dogovora iz svlačionice, neće biti većih problema da i domaći šampionat otvorimo pobedom”, zaključio je igrač sa najvećim brojem nastupa pod kapicom Radničkog.

VATERPOLO SUPERLIGA SRBIJE - 1. KOLO:

Sreda (odigrano 5. oktobra)

Crvena zvezda - Šabac 11:5

Utorak

19.30: Valis - Novi Beograd Vukovi

20.00: Radnički - Partizan

Sreda

20.00: Nais - Vojvodina

21.15: Novi Beograd - Proleter



tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK PartizanVK RadničkiUroš StevanovićMiloš KorolijaMarko RadulovićAleksa UkropinaJosip VrlićNemanja StanojevićLovre MilošLuka GladovićPetar Smiljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara