(©MN Press)
(©MN Press)

Partizan napada Ligu šampiona, želi u grupnu fazu posle čak 12 godina

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.10.23. | 10:00

Prvi meč kvalifikacija na programu danas u Beogradu od 18.00 časova protiv Radnika, u četvrtak u isto vreme rival grčki Olimpijakos

Kucnuo je čas… Odbojkaši Partizana večeras izlaze na evroscenu sa željom da naprave prvi korak ka Ligi šampiona. Posle 12 godina cilj im je da se vrate u grupnu fazu, ali svesni su da je put do toga veoma zahtevan.

Olakšavajuće okolnosti trebalo bi da budu domaća hala, publika, činjenica da nisu morali da putuju... Prvi rival u uvodnoj fazi kvalifikacija je ekipa Radnika iz Bijeljine danas od 18.00 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a naredni grčki Olimpijakos u četvrtak na istom mestu u isto vreme.

Izabrane vesti

Ako se pogleda jačina protivnika može da se zaključi da crno-beli već večeras mogu da obezbede prolaz u drugu fazu kvalifikacija… Propozicije kažu da dve najbolje ekipe idu u narednu rundu, a s obzirom na to da je Olimpijakos favorit u Beogradu, Radnik bi eventualnim večerašnjim porazom bio na pragu eliminacije.

Svakako, turnir u nekadašnjem “Pioniru” predstavlja tek prvi ispitni rok u Evropi za šampiona Srbije jer ukoliko obezbedi prolaz dalje čeka ga još teških prereka… Osam klubova će u narednoj fazi biti podeljeno u dve grupe - iz kojih će u grupnu fazu Lige šampiona otići prvoplasirane ekipe i bolja drugoplasirana.

Najbitnije za Janićevu četu je da večeras evropsko putovanje započne pobedom. Radnik je šampion i osvajač Kupa u Bosni i Hercegovini. Tim je u najvećoj meri sastaljen od domaćih igrača, ali svakako da ne sme da se potceni. Partizan je već ove sezone dobio dobru lekciju na meču Superkupa, na kome je poražen od mlade ekipe Vojvodine. Dobro se trgao i promenio pristup… Posle toga je zabeležio bitne pobede u prvenstvu, pa ovaj turnir dočekuje u lepom raspoloženju.

Prošle sezone crno-beli su napravili ogroman uspeh na domaćoj pozornici - osvojili su sva tri trofeja i ostavili sve rivale u potpunoj senci. U velikoj meri sastav je ostao isti - promenjeni su dizač i libero. U startnoj postavi su kao i prošle godine Milija Mrdak, Luka Tadić, Novica Bjelica i Dušan Petrović (prethodnih dana se mučio sa povredom pa ga je menjao Stefan Janković). Njima su se pridružili povratnik Lazar Marinović, dizač Predrag Bićanin i libero Miloš Krsteski.

Sigurno da će novom sastavu biti potrebno vreme da klikne, pred njim je mnogo rada, ali ukoliko želi da dođe do Lige šampiona, onda mora da zablista već u kvalifikacijama, a ne na kraju sezone. Poslednji put u elitnom društvu crno-beli su igrali u sezoni 2011-2012, a posle toga su čini se doživeli više ružnih trenutaka, nego lepih…

Ipak, sve loše su ostavili iza, sa Bojanom Janićem na klupi ponovo sanjaju velike snove. Videli su da mogu sve, pa se sigurno neće uplašiti ni prepreka na putu ka LŠ. Ono što će im biti veoma potrebno jeste podrška navijača. S obzirom na to da je u četvrtak večiti derbi u košarci, očekuje se da barem danas crno-bele pristalice osete trenutak i dođu da podrže odbojkaše.

Trener Bojan Janić je svestan koliko bi značio vetar u leđa, pa je svima koji dođu obećao da će posle meča dobiti piće od njega…

KVALIFIKACIONI TURNIR U BEOGRADU

Utorak

18.00: Partizan - Radnik

Sreda

18.00: Olimpijakos - Radnik

Četvrtak

18.00: Partizan - Olimpijakos


tagovi

OK PartizanCEV Liga šampionaOK OlimpijakosBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara