Nina Kocić (©MN Press)
Nina Kocić (©MN Press)

Partizan nije našao rešenje za Ninu Kocić, plej-of i dalje pod upitnikom

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 21:47

Spartak iz Subotice slavio na domaćem terenu

Odgovor na pitanje da li će odbojkašice Partizana u plej-of još nije poznat... Crno-bele su večeras napravile jedan korak unazad, pa njihovo učešće u razigravanju i dalje nije sigurno. Bolje od njih bile su odbojkašice Spartaka u Subotici posle četiri odigrana seta - 3:1 (17:25, 26:24, 25:21, 25:22).

Izabranice Darka Zakoča su odlično otvorile ovaj duel, odigrale su veoma dobar prvi set. Dominirale su pre svega na bloku - iz tog elementa u uvodnom periodu nanizale su sedam poena (ukupno na utakmici 18, naspram 8 rivalki), a protivnice nijedan. Takav nivo igre Beograđanke nisu uspele da zadrže u nastavku...

Izabrane vesti

Spartak se podigao, na krilima publike i veoma raspoložene Nine Kocić. Kako je utakmica odmicala, tako Partizan nije imao rešenje kako da je zaustavi. U drugom setu je osvojila osam poena, u trećem čak 13. Odlučno je vodila ekipu ka preokretu... U četvrtom setu je mogla malo i da popusti, jer su u dobrom ritmu bile sve njene saigračice.

Nina Kocić je završila meč kao najbolji poenter - 29. Iva Džaković je dodala deset, a sa po devet su doprinele Ema Grubanov, Tatjana Matić i Lorena Šipić. U poraženom sastavu najbolja je bila Ana Krulj sa 17 poena, dok su po deset postigle Nevena Vukčević, Ksenija Tomić i Isidora Berbatović.

Subotičanke su sigurne u plej-ofu i najverovatnije će tu fazu sezone dočekati na petoj poziciji. Trenutno imaju 12 pobeda i 9 poraza, 32 osvojena boda, a u poslednjem kolu igraju sa Inđijom. Na četvrto mesto ne mogu da se popnu ni u jednom slučaju.

Kad je reč o Partizanu - taj tim je trenutno sedmi, ali mu ozbiljno prete Srem i Inđija. Nešto jasnija situacija će biti posle sutrašnjih mečeva, pa će onda ekipe znati ko kakve šanse ima i šta im je potrebno u poslednjem kolu.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

21. kolo

Petak

Crvena zvezda - TENT 3:0

Spartak Subotica - Partizan 3:1

Subota

18.00: Ub - Novi Sad

19.00: Jedinstvo Stara Pazova - Omladinac

19.00: Srem - Inđija

19.00: Železničar - As Batajnica



tagovi

Superliga Srbije u odbojciŽOK PartizanŽOK Spartak SuboticaNina Kocić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara