Lovre Miloš (©MN Press)
Lovre Miloš (©MN Press)

Partizanov kapiten Lovre Miloš: Mladi smo i talentovani, bićemo još bolji! Nepotrebno smo precenjivali rivale

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.10.22. | 08:30

“Zvezdi nekoliko šuteva nije ušlo, a sigurno hoće sledeći put, jer imaju vrhunske šutere i jako dobru ekipu”, kaže nekadašnji hrvatski reprezentativac za Mozzart Sport

Život svašta udesi. Lovre Miloš je godinama bio predvodnik zagrebačke Mladosti, među glavnim uzdanicama jednog od dva sedmostruka šampiona Evrope. Sada je uzdanica drugog. U Partizanu sa kapitenskom trakom “oko ruke” je stoprocentan. Prvi put je kapiten crno-belog vrtića bio protiv Naisa, da bi u derbiju sa Crvenom zvezdom odigrao jedan od najboljih, ako ne i najbolji meč u crno-beloj kapici. 

Zagrepčanin je vodio Partizan do pobede na gostovanju crveno-belima u Superligi Srbije, postigao je četiri gola, bio staložen i pouzdana napadačka opcija kada se utakmica lomila. Miloš Korolija definitivno nije pogrešio kada je u odsustvu Petra Jakšića, izdanka Partizanove škole, kapitensku traku poverio nekadašnjem reprezentativcu Hrvatske. 

Izabrane vesti

Partizan se revanširao Crvenoj zvezdi za poraz u regionalnoj ligi, sprečio je velikog rivala da bar do subote uveče bude kolovođa srpskog šampionata. Start crveno-belih više nije besprekoran, samo je još kragujevački Radnički neporažen. Ogromne zasluge za to idu na račun najefikasnijeg aktera derbija, koji u prvi plan gura Partizanovu mladost. 

“I na prošloj utakmici sam bio kapiten Partizana, sada sam i u derbiju imao tu ulogu. Lep je osećaj”, rekao je Lovre Miloš po završetku večitog derbija za Mozzart Sport i započeo analizu utakmice:

“Najbitnije je bilo da budemo maksimalno koncentrisani i da budemo agresivni, da nam bude takav pristup. Mladi smo, igramo na poletnost, i sve to se pokazalo kao dobitna kombinacija. Moguće da smo ih malo i iznenadili pristupom i načinom na koji smo odgovorili na njihov dobar početak”. 

Dejan Savić dobio je prvu od mnogih ovosezonskih bitaka protiv Miloša Korolije, strateg crno-belih uzvratio mu je kroz dve sedmice. Taktičkim varijacijama okrenuo je vodu na Partizanovu vodenicu, promenio je model u odbrani i pribegao famoznoj M zoni. Poremetio je Zvezdine šutere i odsekao centre. 

“Utakmicu je prelomilo kada smo prešli iz zone 2-3-4 u M zonu. To definitivno nisu očekivali. Dali smo dva ili tri laka gola, odlepili se i tu je utakmica okrenuta u našu korist. Tačno je da smo centre bolje branili u odnosu na meč koji smo sa njima igrali u regionalnoj ligi, ali to je zato što tada nismo igrali M zonu. Ona se sada pokazala kao ključ za pobedu. Ruku na srce, njima nekoliko šuteva nije ušlo, a sigurno hoće sledeći put, jer stvarno imaju vrhunske šutere i jako dobru ekipu”. 

Lovre Miloš (©MN Press)Lovre Miloš (©MN Press)

Derbi je mogao da ode na obe strane, Lovre Miloš bio je tas na vagi za crno-belu ovoga puta. Novi, privremeni kapiten Partizana i te kako je zadovoljan načinom na koji se ekipa razvija, kako mladi srpski reprezentativci napreduju i uverava - talenta im ne manjka. Preostaje im samo da zasuču rukave i krvavo rade. 

“Ekipa jeste mlada, ali i jako talentovana. Većina ovih momaka kojima sam okružen igra u mlađim reprezentativnim kategorijama, osvajali su medalje, podizali trofeje i stekli naviku da pobeđuju. Imaju veliku želju, talentovani su i za sada igraju veoma dobro. I ja sam prilično zadovoljan njihovim radom, trudom i doprinosom”. 

Plasirao se Partizan u drugu fazu Kupa Evrope i dobio bitku protiv Crvene zvezde, i na taj način upisao prvu pobedu u derbijima. Pre jučerašnjeg trijumfa na Dorćolu pretrpeo je tri poraza u “velikim” utakmicama. Jedan od crveno-belih i dva od kragujevačkog Radničkog. Lovre Miloš veruje da bi bilans bio bolji da ekipa nije precenjivala rivale i previše davala na značaju tome sa kime se sastaje. 

“Mislim da je najveći problem na prvom turniru regionalne lige bio taj što smo precenili protivnike. Radnički jeste vrhunska ekipa, većina ovih momaka nije imala priliku da igra protiv takvih igrača, pa su bili malo stegnuti. Ali, kada uđu u ritam i shvate da sa svima mogu da igraju, biće puno bolje. Ne želim da najavljujem velike stvari sada, ali mislim da možemo sa njima da igramo”, zaključio je Lovre Miloš razgovor za Mozzart Sport.


tagovi

Lovre MilošVK PartizanVK Crvena zvezdaSuperliga Srbije u vaterpoluVečiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara