Zoran Božović (©MN Press)
Zoran Božović (©MN Press)

Partizanovo dete došlo glave Amerikancima i poslalo Srbiju direktno u četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 17:22

Mladi Delfini zajedno sa Mađarskom iz grupe idu mešu najboljih osam na Svetskom prvenstvu

Nije dobro počelo, ali je za Srbiju grupna faza Svetskog prvenstva za juniore završena onako kako je priželjkivala – direktnim plasmanom u četvrtfinale!

Izgubili su mladi Delfini u prvom kolo od Mađarske, pali su posle peteraca i uzeli bod. U naredne dve utakmice nisu im se ponovili padovi, pa će zajedno sa severnim susedima u završnicu planetarnog šampionata. Tamo je Srbiju lansirao Luka Gladović. Partizanovo dete je bilo staloženo u završnici i zatvorilo prolaz Amerikancima – 8:7.

Izabrane vesti

Biser sa “Banjice” se minut i kusur pre kraja digao iz vode i dodavanje Petra Stanića pretvorio u gol. Raspalio je Luka Gladović sa preko pet metara u suprotan ugao, nemožan je bio američki golman. Protivnik je imao priliku da uvede meč u dramatičnu završnicu, možda i peterce, ali je Peter Kastiljo izgubio loptu.

Amerika se nosila sa Srbijom dok je nepogrešiv bio Rajder Dod. Fenomenalno je šutirao na startu utakmice, solo akcijama je održavao severnoameričku selekciju u vođstvu. Dok je pogodak Čejsa Doda, koji je sakupio nemali broj nastupa za seniorsku reprezentaciju, bio za izjednačenje. Ali, američki duo nije imao odgovor na strelu Luke Gladovića.

Ponovo je u srpskom sastavu najbolji strelac, uz Luku Gladovića, bio Nikola Kojić. Igrač kragujevačkog Radničkog je sa zgodne strane dvaput zatresao mrežu, a takođe je imao i dve asistencije. Dva puta je sve saigračima servirao i Vasilije Martinović, koga nije išao šut. Sedam puta pucao je ka golu rivala i – sve promašio.

Ali, imao je Vasilije Martinović i na prethodnim šampionatima lošije partije u grupi, pa je u nokaut fazi nosio Srbiju do medalja. Veliku rezervu sačuvala je Srbija za završnicu.


tagovi

juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara