(©VK Novi Beograd)
(©VK Novi Beograd)

Perone o isključenju Famere i nedosuđenom petercu: Svako vidi različito... Fatović: Izgubili smo kompas

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.06.23. | 19:11

“Zanimaju me i neke druge stvari, ali želim da pogledam snimak”, poručio je strateg Barselonete

Neretko domaćini imaju blagu protekciju i naklonost sudija. To je jedna od pogodnosti koju nosi organizacija. Tako je bilo i biće. Negodovali su sa Barselonetine klupe, a i navijači španskog kluba kada arbitri nisu dosudili peterac, kao i kada je 23 sekunde pre kraja Martin Famera isključen.  

Novi beograd iz pomenute situacije sa igračem više nije profitirao, otišla je utakmica u peterce i tamo je bio mentalno stabilniji. Izborio se za novo finale Lige šampiona. Da je nezasluženo - nije. Da će Španci imagti pritužbi - hoće.  

Izabrane vesti

Kralj strelaca Felipe Perone ipak neće biti najefikasniji igrač ovosezonske Lige šampiona, ta nagrada će završiti u naručju Alvara Granadosa ili Gerga Zalankija. Zatvoren je, dao je samo dva gola, ali i pored ispadanja nije skidao osmeh sa lice. Gubio je velike utakmice od Srbije, uvek sportski čestitao, a ni sada nije preterano hteo da se udubljuje u sudijske odluke 

“Velika je tenzija bila. Neko vidi jedno, neko vidi drugo. Svako različito. Da smo igrali kao u prve dve četvrtine ne bi se pričalo da li je bio peterac ili ne. Idemo dalje”, odgovorio je na dobro razumljivim jezikom svima na ovim prostorima Felipe Perone

Ne doživljava tragično poraze as rođen u Brazilu ili sve ove godine to dobro sakriva. I stava je da su peterci bili najrealniji, jer ni Barseloneta ni Novi Beograd nisu dugo dominirali u bazenu. 

“Odlična utakmica, bilo je nerešeno, kako je trebalo i da bude. Mi smo igrali bolje u prve dve, oni u naredne dve i dobili posle peteraca. Šta ćemo, sada moramo da igramo za treće mesto”. 

Španski klub je bolje otvorio utakmicu, imao u dva navrata tri gola prednosti i olako ih potrošio. To je nešto na čemu će morati da radi, zbog toga sada ide u borbu za bronzu, a ne po drugi pehar Lige šampiona.  

“Dešavaju nam se oscilacije, ali one su normalne za ovakve utakmice. Oni imaju širinu, dobro su popunjeni na svim pozicijama. Moramo da razmislimo kako i šta u budućnosti, kako da na visokom nivou igramo sve vreme. Ne samo prve dve četvrtine. Ali, u te prve dve smo igrali strašno, ni to nije bilo normalno. Dobili su i želim im sreću finalu”, podvukao je i dalje prvi strelac Lige šampiona.  

Srljala je Barseloneta u napadu, kako i sam Elvis Fatović kaže izgubila kompas, a danak je bila eliminacija. Napad je jedna loša stavka, a šta je još doprinelo porazu hrvatski strateg će utvrditi nakon gledanja snimka.  

“Mislim da smo igrali dosta dobro, puno bolje nego juče protiv Juga. Kontriolisali smo utakmicu u dve do dve i po četvrtine, a onda smo izgubili kompas u napadu. Imali smo preuranjenih rešenja, što je njima otvorilo lakšu tranziciju i da im lopta brže dođe do linije dva metra. U početko nije bilo tako. Nakon grešaka u napadu smo izgubili koncentraciju u odbrani, opet smo se vratili i bili taj tim koji je imao više šansi, ali očito da naš igrač više nije dobro funkcionisao. A, i neke druge stvari me zanimaju, ali želim da pogledam snimak”, zaključio je Elvis Fatović.


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK BarselonetaFelipe PeroneElvis Fatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara