Jelena Arunović, priv. arhiva
Jelena Arunović, priv. arhiva

PET NA PET – JELENA ARUNOVIĆ: Nije gotovo dok sudija ne svira kraj

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.10.21. | 09:31

Naša sportistkinja, trener i selektor uzora je imala u Jasni Šekarić, a navija za Mančester junajted

Vodeća je na rang listi sportskih stručnjaka u streljaštvu i

selektorka reprezentacije Srbije. Nakon olimpijskih takmičenja u Tokiju Jelena Arunović je kazala da su sestra Zorana i ona proživljavale teške trenutke jer im sportska sreća nije bila naklonjena. Međutim, svi koji su radili, ili rade sa Jelenom, znaju da se ne štedi u poslu kojim se bavi. “Čemu da se nadaš ako nisi dao sve”, uvek se pita Jelena i dodaje: “Kada nemaš šta sebi da zameriš onda je sve lakše da se prevaziđe”. Takođe, govorila je da je najlakše “ubiti sportistu u pojam, ali da je umeće to ne učiniti, a dobiti ono što se želi, odnosno dobar rezultat”. 

Izabrane vesti

Inače, rang liste koje je ISSF objavila početkom avgusta, posle Olimpijskih igara, su konačne za ovu godinu. Damir Mikec, osvajač srebrnih medalja vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama i Svetskom kupu u Osijeku, je na svetskoj listi drugi. Milenko Sebić, bronzani u Tokiju, je peti na listi za trostav. Andrea Arsović, osmoplasirana u trostavu na OI, je na 13. poziciji u rangiranju ISSF. Posle troje takmičara rangiranih među „top 10“, najbolji plasman od srpskih strelaca na listama ESK ima Zorana Arunović, koja je na 12. poziciji na listi za malokalibarski pištolj, a na 16. mestu u rangiranju za vazdušni pištolj.

A sad se vraćamo našim pitanjima koje smo uputili selektorki Jeleni Arunović.

1.Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport i koji?

“Trenirala sam džudo, što jeste bila moja prva ljubav koja je kratko trajala. Nisam daleko dogurala, ali sećam se da sam jedva čekala trening, i da sam bila mnogo tužna kada sam zbog neke povrede morala da pauziram. Tokom te pauze se pojavilo streljaštvo”.

 2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Jasna Šekarić, naravno. Ko god je devedesetih krenuo da trenira streljaštvo, to je uradio zbog Jasninih medalja. Jasna je imala blistavu karijeru, a lakoća sa kojom je pobeđivala činila je da svako pomisli da je to baš tako kako izgleda, lako i dostižno”.

 3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Možda će biti iznenađenje, a možda i neće, ali to je Mančester junajted. Sećam se da sam sa tatom gledala finale Lige šampiona, kada su u nadoknadi postigli dva gola i uzeli trofej. Zbog načina na koji su pobedili, tačnije zato što ni jednog momenta nisu odustali, sve moje simpatije su otišle na njihov račun. Sve to je postalo jače kada je Nemanja Vidić zaigrao za Đavole, a nastavilo se prelaskom Nemanje Matića, prema čijim gestovima humanitarnog karaktera gajim izuzetno poštovanje. A volela bih, kada bude prilike, da odem na utakmice Inter – Milan, Lacio – Roma i naravno Mančester junajted – Mančester siti”.

 4.Sportski događaj(i) koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Nema sumnje, to su Olimpijske igre u Tokiju. Od odlaganja, preko strepnje da li će se održati do nemogućih uslova u kojima su održane. Iskreno, osećanja su mi malo pomešana, ali su vrlo intenzivna. To sigurno jeste bio spektakl za pamćenje, i čast mi je što sam bila deo našeg tima”.

 5 Životni ili sportski moto?

“Nije gotovo dok sudija ne svira kraj. Mislim da je ovo poznato svima koji su radili ili rade sa mnom, a zapravo je jako jednostavno, dovoljno je da se zapitaš čemu da se nadaš ako nisi dao sve?”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u odigrati na utakmicu koja dolazi sa Apenina, Italija dočekuje Španiju u polufinalu Lige nacija. Italijani nisu izgubili na preko 30 mečeva. Španci su dobili Kosovo, a pre toga i Gruziju, 2:0;4:0. Utakmica se igra u Milanu, bolji ide na pobednika drugog polufinalnog para Belgija – Francuska. Evropski prvaci su u poslednjoj utakmici bili sigurni, 5:0, dok je na EURO Italija bila bolja nakon izvođenja jedanaesteraca. Međusobni odnos glasi, 6:6:6.

“Možda TGG GG3+”.

Piše: Đurđe MEČANIN

FOTO: Jelena Arunović, priv. arhiva, MN PRESS

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara