PET NA PET - Luka Tomić: Ugledao sam se na Ibrahimovića, Kobija Brajanta i naravno Noleta s kojim sam odrastao na Kopaoniku

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.11.21. | 09:01

Profesor sporta i fizičkog vaspitanja rado se seti kada je Partizan dobio Real sa 80:79

Rođen je u Kraljevu 08. juna 1991. godine. Odrastao je na Kopaoniku gde je nauučio prve skijaške korake. Ovu ljubav, od svoje druge godine, razvijao je uz svog oca, inače profesora sporta i fizičkog vaspitanja. Kako je odrastao svoje znanje i svestranost, u raznim sportovima, je upotpunjavao i podizao na viši nivo. Tako se usavršavao i sticao razne internacionalne licence. Pre 13 godina počinje aktivno da se bavi ronjenjem i član je SDT Svet ronjenja iz Beograda gde je 2015. godine postao Dive Master instruktor (PADI). U 2014. godini stiče zvanje instruktora skijanja na snegu nivo I (INTER SKI) na Kopaoniku, gde dalje usavršavanje nastavlja do nivoa III (ISIA) i dugogodišnji je član MASI (Montenegrin Association of Snowsport Instructors) organizacije. Krunu svoje karijere iz oblasti sporta nastavlja nakon završene osnovne i srednje Ekonomske škole u Čačku na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu završivši Akademske i Master studije. Od 2017. godine zaposlen je na poziciji profesora sporta i fizičkog vaspitanja u prestižnim internacionalnim školama Brook Hill i Chartwell u Beogradu.

Luka Tomić juče je sastavljao Mozzartov Humanitarni tiket u podne koji nije “prošao” samo zbog jedne utakmice, a danas odgovara na naših pet pitanja.

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno, kao dete, trenirali neki sport i koji?

U toku odrastanja na Kopaoniku osetio sam i čari takmičenja u mladoj juniorskoj reprezentaciji. Pored skijanja planina me je privlačila i kroz druge aktivnosti kao što su planinarenje, alpinizam, brdski i drumski biciklizam, pešačke ture, kampovanje i boravak u prirodi. Osim iskustva i medalja koje sam stekao na planini kao dete svoju kolekciju sam upotpunio i medaljama sa takmičenja u plivanju dok sam pohađao osnovnu i srednju školu. Takođe, imam i braon pojas iz karate. Sada sam zauzet obimom posla koji je i sam vezan za sport, ali trudim se da budem redovan na svojim treninzima i vežbam tri, četiri puta nedeljno. Bavim se krosfitom i kik boksom”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

Moji glavni uzori iz sveta sporta su poznati fudbaler Zlatan Ibrahimović, košarkaš Kobi Brajant i naravno prvi reket sveta sa kojim sam odrastao na Kopaoniku Novak Đoković”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

U svom srcu nosim klub Partizan za koga navijam od detinjstva i bodrim gas a tribina na raznim fudbalskim i košarkaškim utakmicama.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

Najveći utisak na mene ostavio je Partizan te 2011. godine kada je savladao, u 4. kolu Evrolige, Real Madrid rezultatom 80:79”.

5 Životni ili sportski moto?

Sport je pola zdravlja, zato krećite se i vežbajte”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u odigrati na utakmicu koja dolazi sa Ostrva, VIGAN – ŠRUZBERI. Domaći imaju tri pozitivna rezultata u nizu, dve pobede pa remi. Gosti takođe, pobedu, remi pa trijumf. Međusobni odnos je 3:2:1, uz najubedljiviju pobedu Vigana od 5:1. Istim rezultatom je gost dobio svoj poslednji meč.

Pokušajte sa KMB I1-3&II1-3”.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara