Milenko Sebić, MN Press
Milenko Sebić, MN Press

PET NA PET – Milenko Sebić: Srećan sam što je ceo naš olimpijski tim ostvario odličan rezultat

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.08.21. | 09:17

Bronzanog strelca iz Tokija očekuje i svetski kup koji startuje 16. oktobra u Bakuu

Petu medalju za Srbiju, na Olimpijskim igrama u Tokiju, osvojio je srelac Milenko Sebić. U disciplini MK puška trostav, na 50 metara, izborio priliku da se u finalu bori za olimpijsko odličje. U izuzetno interesantnom finalu Sebić je uspeo da puca bolje od takmičara iz Hrvatske, Belorusije, Ukrajine i Norveške, što ga je dovelo do bronzane medalje.

Nakon osvajanja bronze, a sa male vremenske distance, Milenko Sebić je za Mozzart Sport izjavio da je svestan uspeha i odgovorio je na naših pet pitanja.

Izabrane vesti

1. Kakve impresije nosite iz Japana?

“Posle Rija sam imao veoma težak period jer sam tada bio spreman za finale, ali nisam uspeo da osvojim medalju. Novu šansu, u Tokiju, uspeo sam da iskoristim. Drago mi je što su se OI, u ovim okolnostima, održale. Dalje, olimpijske igre su specifično takmičenje na koje stižu najbolji sportisti iz celog sveta. San svakog sportiste je da se takmiči na OI što je i kruna svačije karijere. Srećan sam što je ceo naš olimpijski tim ostvario odličan rezultat. Naravno, radujem se balkonu gde ćemo se pokloniti našim vernim navijačima”.

2.Da li ste svojevremeno, pored streljaštva, imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima?

“U isto vreme trenirao sam košarku i streljaštvo. U tom periodu postojao je određeni problem u košarkaškom klubu iz Trstenika pa sam morao da odustanem od basketa. Usmerio sam se na streljaštvo i nisam pogrešio. Radio sam punom parom što je bila prava odluka”.

3.Da li ste imali nekog sportskog uzora i za koga navijate?

”Jedan je Majkl Džordan. Leteći Majkl bio je uzor mojoj generaciji. A što se navijačke strasti tiče, nisam opredeljen na taj način. Volim naše reprezentativce i navijam za njih bez obzira na sport kojim se bave”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Ova poslednja medalja, sa OI u Tokiju, potisnula je sva ranija takmičenja i rezultate. Medalja iz Tokija omogućila mi je da se plasiram na finale Svetskog kupa koje startuje 16. oktobra u Bakuu. Zbog toga ću se kraće odmarati i prionuti na nove pripreme ”.

5.Životni i sportski moto?

“I kod mene važi izreka, red, rad i disciplina”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu Čelsi – Viljareal. Reč je o finalu Super kupa. Plavci su odigrali više prijateljskih utakmica na kojima su dobili četiri puta, a sa Totenhemom su odigrali 2:2. Žuta podmornica je tokom priprema bila manje uspešna sap o tri nerešena ishoda i poraza. Mreže nisu mirovale na svim utakmicama, ali teško je reći ko će osvojiti Super kup. Verujte da se dve ekipe do sada nisu sastajale.

“Pokušajte sa igrom gol, gol, uz tri plus”, 

 PIŠE: Đurđe MEČANIN

FOTO: MN Press

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com



tagovi

pet na petMilenko Sebićstreljaštvotokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara