PET NA PET – MILICA MANDIĆ: Do tekvonda preko aikida, košarke i folklora

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.03.18. | 08:54

Naša zlatna reprezentativka navija za Partizan, a voli Paspalja, Danilovića, Đorđevića, Bodirogu, Grbiće i Miljkovića

Milica Mandić je srpska reprezentativka u tekvondu i članica tekvondo kluba Galeb. Trenira je Dragan Jović. Na Letnjim olimpijskim igrama 2012. godine takmičila se u kategoriji preko 67 kg u kojoj je osvojila zlatnu medalju. Krajem 2012. godine Olimpijski komitet Srbije proglasio ju je za najbolju sportistkinju, a dobila je i „Zlatnu značku“ dnevnog lista Sport. U maju 2013. godine Milica je osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 73 kilograma, na Otvorenom prvenstvu Španije u Alikanteu.

Na Mediteranskim igrama u Mersinu za svoju zemlju osvojila je srebrnu medalju. Početkom maja 2014. godine, okitila se srebrnom medaljom na kontinentalnom šampionatu, koje se održavalo u Bakuu. U Lozani na turniru G1 takođe je osvojila zlatno odličije. Na turniru G2 kategorije u Koreji u finalu pobedila je Feruzua Jergešovu (9:0). Milica je između ostalog bila dobitnica Zlatne značke lista Sport (2012), proglašena je za najbolju sportistkinju po izboru OKS (2012, 2017), takođe, bila je sportista godine po izboru USNS (2012), dobitnica je nagrade Grada Beograda (2012) i Majske nagrade (2013). 
Milica je podržala društveno ogovorni rad kompanije MOZZART, postala je i dobitnica, 114. po redu, u Humanitarnom tiketu u podne, a kao ambasadorka fondacije Podrži život upravo je njima usmerila dobitak, a Mozzart je donirao sredstva.

Izabrane vesti

Naravno, naša zlatna sportistkinja odgovorila je i na pitanja za rubriku Mozzart Sporta Pet na pet.

1. Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport i koji?

Trenirala sam aikido, zatim košarku i išla sam neko vreme na folklor. U petom razredu sam krenula na tekvondo i ovo je šesnaesta godina kako treniram ovaj divan sport”.

2. Ko vam je bio sportski i životni uzor?

“Obožavala sam da gledam sport naročito svetska i evropska prvenstva u košarci, odbojci i vaterpolu… Naravno, tu su bile i tatine priče o sjajnim igračima koji su bili tada neprikosnoveni poput Žarka  Paspalja, Predraga Danilovića, Saleta Đorđevića, Dejana Bodiroge, braća Vanje i Nikole Grbić, Ivana Miljkovića i mnogih drugih. Ne bih mogla da izaberem samo jednog.

3. U navijačkom srcu nosite…

“Uvek Partizan”.

4. Sportski događaj koji ćete pamtiti do kraja života.

“Zlato na  Svetskom prvenstvu u košarci u Indijanapolisu 2002. godine. Zauvek urezano u sećanje”.

5. Životni ili sportski moto?

“In it to win it”. 

Bonus pitanje. Šta u MOZZARTU odigrati na prijateljskom  meču Srbija – Nigerija? Rivali Orlova iznenadili su Poljsku u gostima i slavili minimalcem. Maroko je savladao Srbiju, ali i Nigeriju pre toga sa 4:0. Tim iz Afrike nešto ranije je ostvario tri trijumfa. Srbija je dobila Gruziju i Kinu i remizirala sa Južnom Korejom. Statistika međusobnih duela nam ne može pomoći.

“Možda nije loše pokušati sa dva do tri gola”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:00 6678 MPR Serbia - Nigeria ug 2-3 1,95
Ukupna kvota1,95

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

FOTO: MN Press


tagovi

Milica Mandićpet na pettekvondo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara