Nina Radovanović
Nina Radovanović

PET NA PET – Nina Radovanović: Neću stati, neću odustati

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 08:57

Srpsku bokserku, pre OI u Parizu, očekuju Evropsko i Svetsko prvenstvo za žene

Prvo učešće na Olimpijskim igrama imala je upravo u Tokiju. Iz Japana je ponela predivne utiske bez obzira što nije osvojila medalju. Smatra da je učinila veliku stvar za ženski boks u Srbiji i da je stigla do odličnog rezultata. Međutim, na tome neće stati jer ozbiljne planove ima za Pariz 2024. godine gde se održavaju naredne OI. Pre toga, Ninu Radovanović očekuju Evropsko i Svetsko prvenstvo u boksu za žene. Ta takmičenja doprineće da se što bolje pripremi za najveću sportsku manifestaciju.

Odazvala se Mozzartovom pozivu da postane učesnica Humanitarnog tiketa u podne, a pre toga odgovorila je na naših pet pitanja.   

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno, pored boksa, imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima?

“Sportsku karijeru započela sam u kik boks klubu Crvena zvezda. Posle nekoliko godina otišla sam na državno prvenstvo u boksu kada se otvorio prostor za žene. Kada smo i mi mogle da nastupamo za nacionalni tim. Kao debitantkinja postala sam prvakinja Srbije. Usledio je poziv za reprezentaciju i to je bio tas na vagi koji me je opredelio za boks”.

2.Šta Vas je još usmerilo ka boksu?

„Boks nosi specifičnu dozu adrenalina. Vi se nadmećete, ali nemate jasnu sliku šta protivnik namerava da uradi. Pomalo je apstraktan i dozvoljava Vam da stavite svoj pečat. Ljudi će Vas upravo pamtiti po nekom tehničkom detalju tokom borbe. Boks me inspiriše jer daje mogućnost da kroz treninge napredujem“.  

 3. Koji klub nosite u navijačkom srcu i šta vas vodi kroz profesionalnu karijeru?

Dete sam Crvene zvezde jer sam u Zvezdi počela da treniram kik boks. Zbog toga mi je Zvezda u srcu, a Neću stati, neću odustati‚ je životni moto i to je nešto što me opisuje kao sportistu“.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

„Ima ih više, pre svega titule koje sam osvojila u profesinalnoj karijeri. Tri objedinjene svetske titule iz Austrije 2015. godine, potom, četiri godine kasnije, titula do koje sam stigla u Belgiji i poslednje učešće na OI u Tokiju“.

5.Da li ste imali sportske uzore?

“Nemam bokserske uzore jer jednostavno volim dobar boks. Svaki period obeležio je po neki sjajan bokser sa nekom od svojih osobenosti. Ako pričamo o sveobuhvatnim sportskim uzorima onda svakako na prvo mesto stavljam Novaka Đokovića. Izuzetnog čoveka i maestralnog sportistu”.

Bonus pitanje za našu gošću: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz kvalifikacija za Ligu šampiona Rendžers – Malme. Šveđani su prvi meč dobili sa 2:1. Nakon toga odigrali su bez golova u domaćem šampionatu dok je Rendžers izgubio sa 1:0 od Dandija. Međusobni skor na strani je Malmea, 2:1:0. Ako želi dalje klub iz Škotske mora da pobedi.

“Probajte sa jedinicom uz dva plus”.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Nina Radovanovićbokspet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara