PET NA PET – PETAR GRAŠO: Pošto sam Zoranov sin, Rađin kum i Kukočev prijatelj, svakako mi je Jugoplastika u srcu

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 18:32

Regionalna pop zvezda uvek će pamtiti doček igrača Jugoplasitike nakon prve evropske titule

Sin je nekadašnjeg košarkaša iz Splita Zorana Graša. Mada je tekstopisac, muzičar, pevač, regionalna pop zvezda, mnogima je poznato da se Petar Grašo bavio sportom. Splitska Jugoplastika mu je zauvek u srcu.

Poznati su Grašovi hitovi “Jedina”, “Utorak”, “Srce za vodiča”, “Sve nas manje ima tu”, “Uvek isti”, “Ako te pitaju” i jedan od poslednjih sa Tončijem Huljićem “Inamorana”.

Izabrane vesti

Sarađivao je sa Oliverom Dragojevićem, Arsenom Dedićem, Nenom Belanom, Masimom Savićem, Ninom Badrić, Hanom Huljić…

Raduje se skorašnjim koncertima u Srbiji, u Čačku i Kragujevcu, 25. i 26.08. 2021. godine. U Čačku nastupa na Želovom igralištu koje je kompanija Mozzart obnovila u akciji “100 terena za jednu igru”.

1.Da li ste svojevremeno, pored košarke, imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima?

Naravno, kao dečak od devet godina trenirao sam fudbal u splitskom Hajduku. Bavio sam se fudbalom oko dve godine nakon čega sam izrastao i bilo je logično da pređem na košarku. Najlepše godine proveo sam u klubu koji je bio trostruki prvak Evrope, KK Jugoplastika današnji Split”.

2.Da li ste imali sportske uzore?

Pošto sam osam godina bio član Jugoplastike, pošto mi je otac (Zoran Grašo, prim.aut.) bio košarkaš, kum Dino Rađa, prijatelj Toni Kukoč, volim sve igrače iz tih šampionskih generacija”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu ?

Odrastao sam uz Jugoplastiku zbog toga mi je u srcu i uvek će biti”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

Sigurno kada je Jugoplastika prvi put postala šampion Evrope. Završni turnir igrao se u Minhenu, a dobili smo Barselonu i Makabi. Na dočeku u Splitu bilo je mnogo ljudi, da li ću preterati ako kažem, preko 100.000 navijača. Slavili smo uspeh Žutih, ali i pobedu Ivaniševića i Živojinovića u Dejvis kupu nad Španijom. Sve to nikada neću zaboraviti”.

5.Da li se radujete koncertima u Srbiji?

Nadam se da je radost obostrana, kod mene je izuzetna. Jedan koncert će biti održan u Čačku (25.08. 2021.) koji pamtim po košarkaškom rivalitetu sa Jugoplastikom. Kada se setim tog perioda postajem nostalgičan. Raduje me što će koncert biti održan na igralištu KK Železničar, a vi ste mi kazali da ga je upravo Mozzart obnovio. Sećam se Dragana Kićanovića i ostalih čačanskih legendi”.

Bonus pitanje: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz kvalifikacija Lige šampiona, startuje u 21.00 sat. Benfika dočekuje PSV koji na megdan izlazi oslabljen, ali bez poraza na 17 utakmica. Klub iz Lisabona nije izgubio na 11 poslednjih duela. Oba tima poslednje utakmice dobile su sa po 2:0. Međusobni skor je ujednačen, 2-2-2, a klub iz Ajndhovena je u poslednjoj utakmici dobio Portugalce sa 3:1.

"Pokušajte sa igrom gol, gol, uz tri plus".


tagovi

pet na pet100 terena za jednu igru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara