PET NA PET – Sandro Sukno: Sa sedam godina krenuo sam na vaterpolo koji mi je bio prvi sport

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 09:00

Trener Pro Reka i čuveni vaterpolista želi da sa klubom brani evropsku titulu u Beogradu!

Pro Reko startovao je pobedom (24:3) u italijanskom šampionatu. Ljubitelji vaterpola znaju da je reč o aktuelnom šampionu Evrope koji ima čak devet pehara u elitnom takmičenju, 33 nacionalne titule, 15 pehara u kup takmičenju…Trener ekipe sa takvom reputacijom je nekadašnji vaterpolista Pro Reka Sandro Sukno i naš današnji plemeniti kladilac. Sandro je Dubrovčanin, sin čuvenog reprezentativca Gorana Sukna i vlasnik pet medalja sa svetskih prvenstava, sa kontinentalnih takmičenja ima zlato iz Zagreba, a pet odličja iz svetske lige. Kasnije ćemo o učešćima Sandra Sukna na Olimpijskim igrama. 

 1.Da li ste svojevremeno, kao tinejdžer, trenirali još neki sport i koji?

Izabrane vesti

“Sa sedam godina krenuo sam na vaterpolo koji mi je bio prvi sport. Čak ni plivanje nisam trenirao pre toga”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Uvek sam bio u bazenu ili uz bazen. Sve te starije generacije uticale su na moj put. Vaterpolo me je okupirao i privlačio, a san je bio da učestvujem na OI”.

 3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Splitski Hajduk”.

 4.Sportski događaj(i) koji vam je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Naravno, učešće na Olimpijskim igrama. Igrao sam dva finala, jednom smo uzeli zlatnu medalju, drugi put smo izgubili i osvojili srebro. U Londonu smo pobedili Italiju, u Riju izgubili od Srbije”.

 5. Kakvi su Vaši trenerski planovi?

“Na samom smo početku takmičarske godine i dobro smo startovali. Pred nama je period uigravanja, rasta, dostizanja prepoznatljivog stila igre. Cilj je da branimo titulu šampiona Evrope u Beogradu. Srbija ima niz kvalitetnih timova, biće zanimljivo, ali će nam biti potrebna sreća”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u odigrati na utakmicu koja dolazi iz ABA lige, CIBONA – MEGA BASKET. Četa trenera iz Čačka Vlada Jovanovića bila je ubedljiva u prvom kolu. Sa 33 poena razlike Mega je dobila Studentski centar. I Cibona je bila uspešna u Baru, ali je izgubila od Splita pa dobila Goricu. Trener Mege Vladimir Jovanović pred duel sa Cibonom izjavio je da je to susret dva mlada tima gde se energija i trčanje podrazumevaju.

“Probajte sa zbirom poena na meču, veći od 159.5”.

 PIŠE: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara