PET NA PET – Uroš Tomić: Oprobao sam se u fudbalu, tenisu, košarci, jahanju, a najviše sam se zadržao na ragbiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 09:08

Jedan od “krivaca” za sjajne serije “Grupa” i “Kljun” voleo je igre Vladimira Jugovića

Kao dečak okušao se u raznim sportovima. Trenirao je fudbal, tenis, košarku i jahanje, ali sve je trajalo po maksimum mesec dana. Navija za Crvenu zvezdu i današnji je Mozzartov plemeniti kladilac. Uroš Tomić je jedan od “krivaca” za sjajnu seriju “Grupa”, a ovih dana možete pratiti seriju “Kljun”.

Serija “Kljun” našla se u selekciji od deset serija na festivalu u Kanu. Ružičastim tepihom prošetao je deo ekipe srpske serije. Nažalost, veći deo tima nije mogao da prisustvuje festivalu zbog strogih epidemioloških mera. U pitanju je kriminalistička serija, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak izazvati bujicu događaja, koji će razotkriti duboko sakrivene tajne povezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Izabrane vesti

Između ostalih, uloge tumače Ljiljana Blagojević (učesnica Mozzartovog Humanitarnog tiketa), Mićko Ljubičić, Ivana Vuković, Filip Đurić, Nataša Šolak…

Vreme je da se vratimo pitanjima koje smo postavili Urošu Tomiću.

1.Da li ste svojevremeno, kao tinejdžer, trenirali neki sport i koji?

“Svašta sam probao kao dečak, i fudbal, i tenis, i košarku i jahanje. Ali sve je to trajalo po mesec dana maksimum. Najviše sam se zadržao na ragbiju, godinu dana u Dinamu iz Pančeva”.

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol, u dečačkim danima?

“Ajrton Sena , Pit Maravić, Ari – Peka Nikol, Andreas Goldberger i Vladimir Jugović”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

"Red Star Belgrade”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

Italija 1990. godine, neviđena sreća posle utakmice sa Španijom, i onda plakanje sa Argentinom. Baš to leto smo išli i na porodično putovanje kroz Italiju”.

5. Životni ili sportski moto?

“Accustom yourself to tireless activity”, Aleksandar Suvorov, ruski general. 

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u odigrati na utakmicu koja dolazi iz kvalifikacija za Mundijal, NORVEŠKA – CRNA GORA. Grupa G u kojoj domaći imaju 14 bodova, tri više od Sokolova. Norvežani su bez poraza na poslednje četiri utakmice, dva trijumfa, dva remija. Susedi imaju poraz, nerešen ishod pa pobedu od 3:0. Istorija govori, 2:0:1, ali Crnogorci imaju pobedu koja je najubedljivija, 3:1.

“Kombinacija jedinica uz dva plus”.

 Piše: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara