""
""

Pet srpskih atletičara u reprezentaciji Balkana

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.09.17. | 10:30

Amela Terzić i Lazar Anić, putuju u Francusku u društvu ostatka srpske ekipe kako bi branili boje balkanskih zemalja

Uspesi naših atletskih šampiona ne prolaze nezapaženo! Petoro naših takmičara priključeno je reprezentaciju Balkana na takmičenju “Deca Nation” koje će se održati devetog septembra u Francuskoj.

Izabrane vesti

Važno je napomenuti da je izborno takmičenje za reprezentaciju održano 15. i 16. jula u Novom Pazaru, u skopu Prvenstva Balkana. Amela Terzić će trčati na 2000 mmetara, Milana Tirnanić na 100, dok će se Dragana Tomašević takmičiti u bacanju diska. Lazar Anić će u Francuskoj skakati u dalj, a Branko Pauković baca koplje.

“Velika je čast biti u reprezentaciji Balkana i biti deo ovog jedinstvenog takmičenja. Uz dobro vreme i atmosferu nadam se osvajanju maksimalnih 8 bodova za svoju ekipu i da ću ovu sezonu završiti onako kako sam je i počeo, pobedom”, rekao je Lazar Anić, a prenosi Atletski savez Srbije.

Takmičenje u programu ima ukupno deset disciplina, i to trke  na 100, 200, 400, 800 i 2.000 metara,  troskok, bacanje diska, skok uvis, 400, 100/110 metara sa preskakanjem prepona, kao bacanje koplja.

“Glavni deo sezone za mene je završen, zato na ovo takmičenje idem rasterećeno sa ciljem da osvojim što više bodova. Očekujem dobru trku, a potrudiću se da i rezultat bude što bolji”, rekla je Amela Terzić.

(Foto: MN Press)


tagovi

Amela TerzićatletikaFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara