Kovačević, Petrić, Kolaković i Atanasijević (©MN Press)
Kovačević, Petrić, Kolaković i Atanasijević (©MN Press)

Petrić: U ovom trenutku smo zadovoljni kako izgledamo

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.08.22. | 16:59

Odbojkaši raspoloženi pred start Svetskog prvenstva, koje se igra u Poljskoj i Sloveniji

Još četiri dana su preostala do prve utakmice odbojkaša na Svetskom prvenstvu. Ukrajina ih čeka na startu, a onda Portoriko i Tunis. Put Poljske kreću u sredu oko 11 časova.

Predvođeni kapitenom Nemanjom Petrićem Orlovi će pokušati da ostvare zapažen rezultat i poprave utisak u odnosu na Ligu nacija, koja nije baš bila uspešna za Srbiju ove godine.

Izabrane vesti

"Pripreme su protekle kako smo svi zamislili – stručni štab i mi igrači. Prvi period bio naporniji, posle smo se pripremali više za takmičarski ritam, uz neke propratne probleme koji su uvek prisutni u sportu", rekao je Nemanja Petrić. "Imali smo veliko razumevanje stručnog štaba i pomoć ljudi iz medicinskog tima, pa smo izgurali te prepreke. U ovom trenutku treba da budemo zadovoljni kako izgledamo".

Tokom vikenda su odbojkaši imali dobre pripremne mečeve na Memorijalu Vagner u Krakovu.

"Turnir u Poljskoj nam je pokazao da iz utakmice u utakmicu igramo bolje. Nismo pobedili Poljsku na kraju, ali smo igrali sjajno. Dobro smo odradili pripreme i spremni smo za izazove koji nas čekaju".

Uroš Kovačević nije mogao da proceni u kakvom je stanju trenutno tim.

"Ne mogu da kažem u kakvoj je formi ekipa, jer svi mi gledamo sebe, kako što bolje da pripremimo nas same. Mislim da smo spremni za SP. Igrali smo dobro na turniru u Poljskoj, iako to rezultat možda ne pokazuje", rekao je Kovačević.

Atanasijević je kao i uvek veoma raspoložen pred start takmičenja.

"Atmosfera nikad nije manjkala, svi se fizički dobro osećamo. Turnir u Poljskoj nije dobro prošao rezultatski, ali može da ohrabri naša igra. Sad smo imali priliku da igramo dobro, pa da izgubimo. A kad krene SP onda je bolje da se desi da igramo loše, ali da pobeđujemo. Biće interesantrno, sigurno da nokaut faza donosi veliko uzbuđenje. Mislim da je ekipa trenutno na maksimumu", rekao je Atanasijević. "Odradili smo neverovatno dobre pripreme, koje nismo mogli da oradimo poslednjih nekoliko godina. Bili smo pre svega zdravi i maksimalno motivisani. Možemo da se nadamo da ćemo doći do dobrog rezultata, sad koliko će to biti – niko od nas ne može da garantuje. Sigurno da će ta utakmica protiv Ukrajine odrediti dalji tok SP i moramo da budemo oni pravi već u subotu, jer to bi nam otvorili put ka visokom plasmanu".



tagovi

odbojkaški savez srbijeIgor KolakovićNemanja PetrićAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara