Duško Pijetlović u Areni (©Starsport)
Duško Pijetlović u Areni (©Starsport)

Pijetlović: Osveta ne sme biti motiv Partizanovih navijača! Da pokažemo kakvi smo i pošaljemo sjajne slike u svet

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.05.23. | 09:00

“Mi smo gostoljubivi i prijatni ljudi. Čitave sezone atmosfera je lepa, takva treba i da ostane, i da se o njoj ponovo priča”, kaže dvostruki olimpijski šampion pred dolazak košarkaša Reala u grotlo Arene

Beograd će u utorak opet biti centar košarkaške Evrope. Mala je Beogradska Arena za Partizan, postala mu je tesna. Verovatno bi Humska bila prava mera za treću utakmicu sa Realom. Nezapamćeno interesovanje vlada, karte su momentalno planule, a crno-beli će na svom parketu imati dve meč lopte za odlazak na Fajnal for Evrolige.

Pokušaće mašinerija Željka Obradovića da sve završi već u utorak, još jedanput obraduje navijače i preseli se, prema najavama, na Kalemegdan da proslavi. Biće naelektrisana atmosfera u dvorani, vratiće se Real Madrid u grotlo u kome je u osnovnom delu Evrolige primio “stotku”, a i u utorak će, kao i tada, biti veliki broj sportista iz crno-bele porodice.

Izabrane vesti

Duško Pijetlović je bio deo čuvene generacije Partizana koja je predvođena Igorom Milanovićem osvojila Ligu šampiona i sedmi put se popela na krov Evrope. Prošle godine vratio se u Srbiju, zadužio opremu Novog Beograda, a svaki trenutak slobodnog vremena posvetio je odlasku na košarkaške utakmice.

Ispratio je brojne ovosezonske podvige Partizana na putu do četvrtfinala Evrolige, biće u dvorani i u utorak, ako mu obaveze budu dozvolile, i nada se da će Grobari poslati lepe slike u svet. Da će pokazati kakav je srpski narod – gostoprimljiv i prijateljski nastrojen. I da osveta neće biti motiv.

“Ako budem slobodan – dolazim. Nije upitna želja, kao i svaki put kada igra Partizan, sve zavisi od slobodnog vremena i toga kada ćemo imati trening. Biće mi zadovoljstvo da gledam, a sigurno da će malo teže biti bez dvojice suspendovanih”, počeo je razgovor Duško Pijetlović za Mozzart Sport.

Drugu utakmicu četvrtfinalne serije u Madridu obeležila je opšta tuča. Učestvovali su u njoj gotovo svi košarkaši oba tima. Nisu takve scene česte, ali nije da nisu viđene na sportskim borilištima. Od fudbalskih terena, preko hala, do bazena.

Partizanu će nedostajati Kevin Panter – u trećoj i potencijalnoj četvrtoj utakmici – i Matijas Lesor u trećoj. Možda i Dante Egzum, ako se ne oporavi, a sa druge strane Real će biti kraći za Geršona Jabusela do kraja serije, odnosno Gabrijela Deka u prvom beogradskom dvoboju.

“Evroliga je izrekla kazne i to što se dešavalo, sve je to sport. Kada se dobro motivišeš, nije teško pobediti. Tako da Partizan može i bez Pantera i Lesora, mada, nema sumnje da će mu nedostajati. Takvih stvari uvek bude u sportu, dešavaju se. I meni su se dešavale. Najbitnije je da se ne diže panika”.

Duško Pijetlović u Areni (©Starsport)Duško Pijetlović u Areni (©Starsport)

Od svega je najbitnije da posle incidenta nema zle krvi. Akteri tuče su uputili izvinjenja, odnosi su izglađeni i ratne sekire zakopane. Goreće vatra u grudima igrača kada istrče na teren Beogradske Arene, rasplamsaće se i srca navija, ali granica ne sme da se pređe.

“Koliko sam razumeo od momaka koji su bliži sa prvotimcima Partizana, ništa nije lično. Navijači treba to da znaju, da budu svesni i da utakmicu dočekaju sportski i normalno. Ne treba da se uđe sa motivom revanšizma i osvete, već da se navija i podrži klub”.

U više navrata Beogradska Arena je bila krcata, obarani su rekordi u Evroligi, a košarkaška Evropa i svet bivali su zadivljeni slikama koje su Grobari slali. Vreme je da se u utorak pošalje nova.

“Treba još jednom da se pošalje sjajna slika u svet. Da pokažemo ko smo, šta smo i kakvi smo. A, mi smo gostoljubivi i prijatni ljudi. Čitave sezone je lepa atmosfera. To kažem i iz ličnog iskustva kada sam bio na utakmicama, ali i svako ko je gledao preko TV-a mogao je to da vidi. Tako treba i da ostane i ponovo da se priča o finoj, normalnoj i veličanstvenoj atmosferi”, podvukao je Duško Pijetlović.



tagovi

Duško PijetlovićKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaKK Real MadridVK Novi Beograd

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara