Jim Gotfridson (©AFP)
Jim Gotfridson (©AFP)

Pirova pobeda Segeda, Radivojević četiri u metu, Flenzburg ide na Barsu

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.04.22. | 20:51

Rukometna Liga šampiona: Mađarski šampion u krcatoj Pik areni dobio nemački tim sa 36:35, ali gosti sa Baltika idu u četvrtfinale zbog pobede u prvom meču sa 25:21. PSŽ lako pobedio Elverum sa 37:30 i igraće protiv Kila za plasman na F4 u Kelnu

Posle Vesprema i Monpeljea, u četvrtfinale Lige šampiona ide i Flenzburg. Nemački vicešampiona je u dvomeču osmine finala bio bolji od favorizovanog Segeda. U revanšu, u krcatoj Pik areni pred više od 8.000 gledalaca, domaćin je pobedio sa 36:35, ali nije bilo dovoljno. U četvrtfinalu na dvoboj šampionu Barseloni ide Flenzburg. U prvom meču na Baltiku, tim Maika Mahule je slavio sa 25:21.

Tim iz Segedina je imao sjajnu podršku s tribina, igla nije imala gde da padne u novoj dvorani u komšiluku, ali nemački tim je odoleo huku s tribina. Seged je imao šansu u 52. minutu, kada je poveo prvi put na meču sa tri gola razlike – 33:30. U tim trenucima, tribine su proključale, ali gosti su bili hladnokrvni, prevođeni maestralnim Šveđanina Jimom Gotfridsonom i Hampusom Vaneom, uspeli su da odole, postignu dva pogotka u nizu i reše pitanje prolaska među osam najboljih timova na Starom kontinentu. U finišu je nekoliko odbrana imao i Benjamim Burić, pa domaćin nije mogao do željenih +5.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac Bogdan Radivojević postigao je četiri gola za Seged. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Austrijanac Sebastijan Frimel sa šest pogodaka dok je Matej Graber pet puta matirao goste sa severa Nemačke. Mađarski reprezentativac Roland Mikler je imao devet uspešnih odbrana.

Skoro polovinu pogodaka za gostujući tim delo je Šveđana, evropskih šampiona iz Budimpešte ove godine. Hampus Vane je postigao devet pogodaka iz 13 pokušaja, dok je srednji bek, MVP Evropskog prvenstva, Jim Gotfridson, sedam puta zatresao mrežu mađarskog šampiona. Johanes Gola je dao šest, a Tejtur Orn Ejnarson pet golova. Bosanskohercegovački čuvar mreže Benjamin Burić imao je 11 odbrana.

Petak, 20.00: (1,25) Eks (10,0) Kretej (4,90)

Iako bez povređenog danskog bombardera Mikela Hansena, koji je završio sezonu, ali i karijeru u redovima Svetaca (naredne sezone se seli u Olborg), Pari Sen Žermen se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona. Posle remija u Norveškoj (30:30), u revanšu u Parizu je lako pobeđen Elverum sa 37:30. Pobednik je mogao da se nasluti već posle prvih 30 minuta, kada je domaćin vodio sa 20:14. Odličan je bio Letonac Dainis Kristopans koji je iskoristio neigranjem francuskog reprezentativca Nedima Remilija. U prvih minuta korpuletni desni bek domaćina je postigao šest golova.

Kristopans i poljski pivotmen Kamil Sipžak sa po sedam golova bili su najefikansiji igrači domaćeg tima. Šest pogotka delo je krila Benoe Konkoa. Četiri puta je pogodio i legendarni as Nikola Karabatić. Stig Tore Nilson Moe je postigao devet golova u redovima norveškog šampiona. PSŽ u četvrtfinalu idu na noge Kilu koji je kao drugoplasirani u grupnoj fazi izborio direktan ulazak među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Podsetimo, i ove sezone F4 igraće se sredinom juna u Kelnu. Titulu šampiona brani Barselona koja je pre godinu dana u finalu u Lankses areni bila bolja od Olborga.

----------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠE – OSMINA FINALA (REVANŠI)

Sreda

Vesprem – Vardar 31:31 (18:13)  /prvi meč: 30:22/

Monpelje – Porto 35:27 (19:11)  /prvi meč: 29:29/

Četvrtak

Seged – Flenzburg 36:35 (17:18) /prvi meč: 21:25/

PSŽ - Elverum 37:30 (20:14)  /prvi meč: 30:30/

PAROVI ČETVRTFINALA

Vesprem – Olborg

Monpelje – Vive Kjelce

Flenzburg – Barselona

PSŽ - Kil



tagovi

SegedPik SegedRK FlensburgEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara