(©VK Radnički)
(©VK Radnički)

Pljuštala isključenja, gol s pola bazena uz zvuk sirene - Radnički pao na Kantridi; Šabac čisti sve pred sobom

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.09.23. | 21:19

Vašaš više nego siguran, izvrsni Nikola Dedović i Strahinja Rašović

Kada Radnički kroči u Rijeku - ne može bez drame. Pamte u Kragujevcu kada su pogotkom kapitena Filipa Jankovića preko celog bazena stigli do pobede na Kantridi, ali situacija se okrenula u korist hrvatskog velikana. 

Primorje je uzvratilo u kvalifikacijama za Kup Evrope, a crnogorski vaterpolista Darko Brguljan overio je trijumf pogotkom sa preko pola bazena. Otišao je golman Stefan Todorovski u napad, nije prošla zamisao Kragujevčana. Pali su u Kantridi u ludom finišu, prepunom isključenja, a utakmicu je prelomio holandski as Kas Te Rile - 8:6. 

Izabrane vesti

Klub u kome je ponikao Vladimir Vujasinović uspešno je startovao na svom velelepnom kompleksu, nedaleko od kultnog stadiona Kantrida, koji godinama unazad Rijeka ne koristi, jer se preselila na Rujevicu. Prvobitno je zamišljeno da bude samo trening centar, a vremenom je postala dom fudbalera Rijeke kada je zapelo oko izgradnje novog stadiona pod stenama. Kvarner nema stadion kakav mu je potreban, ali ima - kompleks bazena. 

Ne čudi što je Primorje dobilo organizaciju turnira. Uslovi su tu, klub bogate tradicije se diže i to je pokazao u duelu sa Kragujevčanima. Nijednom od igrača Radničkog domaćin nije dozvolio da se raspuca, zaustavljeni su Miroslav Ranđić i Lazar Vićković - obojica dali po gol - dok je u riječkom timu zablistao Kas Te Rile

Holanđanin je u četiri navrata tresao mrežu, a najbitniji hitac bio je onaj na minut i po do kraja. Digao se, pronašao rupu i poslao loptu iza leđa Stefana Todorovskog. Morao je Radnički da krene na sve ili ništa i ovoga puta ostao je praznih šaka. Ali, imaće ekipa Uroša Stevanovića priliku za popravni protiv šibenskog Solarisa i rumunske Oradee. 

Nisu uspeli Kragujevčani, ali jesu - Šapčani! Malo ih deli od plasmana u glavni žreb Kupa Evrope. Na najbolji mogući način koriste činjenicu da im je dodeljeno domaćinstvo. Godinama unazad daleko bolje igraju kod kuće nego na strani, a u oba duela u kvalifikacijama bili su superiorni. Posle Dinama iz Bukurešta uzeli su meru i Noazi la Seku - 13:9. 

Do poluvremena je ekipa Nemanje Ličanina prebrinula sve briga i otklonila svaku dilemu. Apsolutno nije postojala. Šabac je bio dominantan, imao pet golova prednosti - pred odlazak na odmor Francuzi smanjili na četiri - da bi u nastavku vodili i šest razlike. Sve je išlo od ruke klubu sa Save, a prednjačio je centar Nebojša Toholj. Drugi meč zaredom dao je tri gola. 

Šabac je usporio u poslednjem kvartalu, Noazi la Sek je uspeo da ublaži poraz, ne i da promeni kompletan utisak. Bez velikog doprinosa Viktora Rašovića i Dušana Matkovića, te bez Aleksa Bouvena u sastavu za ovaj meč, nije imao šta da traži. U domaćem timu dobar meč odigrao je Nenad Dragović. Crnogorski tinejdžer je ovoga leta pristigao iz Budve i ozbiljno se nameće Nemanji Ličaninu

Srpski klubovi su danas bili polovični, a više nego sigurna bila je srpska kolonija u Budimpešti. Vašaš je rutinski izašao na kraj sa Matarom - 18:11. Može Slobodan Nikić da bude zadobvoljan izdanjem svog tima, pre svega u fazi napada, naročito doprinosom srpskih vaterpolista. 

Mađare su nosili Nikola Dedović i Strahinja Rašović, svaki je tri lopte sproveo u mrežu. Podjednako efikasan bio je i Akoš Konarik, dok je četiri lopte u gol pretočio Gergelji Burijan. Trijumfu Vašaša doprineo je i Sava Ranđelović sa jednim pogotkom. Vrlo ubedljiv bio je branilac trofeja u Kupu Evrope i ne čudi što ponovo slovi za prvog favorita, bar dok se ne priključe timovi iz Lige šampiona.


tagovi

LEN Kup EvropeVK RadničkiVK ŠabacVašaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara