Danijele Lavija (©FIVB)
Danijele Lavija (©FIVB)

Počinje Fajnal ejt za odbojkaše: Italija kod kuće napada tron, derbi prvog dana SAD - Brazil

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 11:12

Domaćin u Bolonji prvu utakmicu igra od 21 čas, pre toga prvo četvrtfinale je na programu od 18 časova

Vreme je za odbojkaše. Žene su svoj deo posla odradile tokom prethodne nedelje u Ankari, a muškarce u Ligi nacija tek čekaju najveće borbe. Domaćin finalnog turnira je Bolonja, a kada se pogledaju učesnici vrhunske bitke sigurno neće izostati.

Iako su Italijani imali zagarantovano mesto na Fajnal ejtu, to ih nijedne sekunde nije opustilo. Igrali su sjajno tokom ligaškog dela, zabeležili su deset pobeda i dva poraza, što ih je dovelo na prvu poziciju. Ova selekcija nikada do sada nije osvajala medalju u Ligi nacija, a sada se čini da je spremna tu stavku da promeni. Isti slučaj je bio i sa odbojkašicama, koje su pre tri dana došle do prvog odličja i to odmah zlatnog.

Izabrane vesti

Prva prepreka na putu ka tronu Mikjeletu i drugarima biće selekcija Holandije. Lale su zauzele osmo mesto, ispred Argentine, Slovenije i Srbije. Azurini su tokom poslednje decenije uvek beležili pobede u međusobnim zvaničnim okršajima, pa bi i sada bilo kakav drugačiji rasplet bio prava senzacija. Ove godine su se već sastali u Ligi nacija 10. jula i tada su Simone Đaneli i saigrači odneli maksimalnu pobedu, mada se u svakom setu vodila neizvesna borba.

Amerikanci (FIVB)Amerikanci (FIVB)

Današnji duel zakazan je za 21 čas u Bolonji. Pre toga će se odigrati verovatno najveći derbi kad su četvrtfinala u pitanju, na teren će od 18 časova odbojkaši SAD i Brazila. Amerikanci su isto kao Italijani imali 10 pobeda i dva poraza, ali su zbog manjeg broja bodova bili na trećoj poziciji. Njihov rival je bio šesti sa skorom 8-4.

Zna se šta Brazilci predstavljaju u odbojci, pa sigurno da ovde ne može nikome unapred da se upiše pobeda. Iako je SAD blagi favorit, pobeda i jedno i drugog tima ne bi bila iznenađenje. Duel u ligaškom delu početkom juna dobila je Amerika rezultatom - 3:1. Prošle godine su se sastali na Olimpijskim igrama, tada su Karioke bile bolje istim rezultatom.

Brazil će ove godine braniti titulu, jer je prošlog leta slavio zlatnu medalju u Riminiju. Pre toga imaju osvojena dva četvrta mesta. Kad je SAD u pitanju, prošle godine su bili sedmi, 2019. godine srebrni, a 2018. bronzani.

Sutra su na programu utakmice Francuska - Japan i Poljska - Iran. Petak je slobodan dan, u subotu se igraju polufinalni okršaji, a u nedelju finale i duel za treće mesto.

FAJNAL EJT LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠE

Četvrtfinala

Sreda

18.00: (1,65) SAD - Brazil (2,11)

21.00: (1,05) Italija - Holandija (7,70)

Četvrtak

18.00: (1,20) Francuska - Japan (4,00)

21.00: (1,15) Poljska - Iran (4,70)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Liga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija BrazilaMuška odbojkaška reprezentacija FrancuskeMuška odbojkaška reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara