Maja Ognjenović (©CEV)
Maja Ognjenović (©CEV)

Počišćen Vero Volej Milano, dva puta po 3:0! Maja Ognjenović će igrati za titulu u Italiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 22:36

Skandići dobio i drugi meč u polufinalnoj seriji prilično ubedljivo

Finale Lige šampiona igraće Koneljano i Vero Volej Milano, a delovalo je da će se iste ekipe boriti za titulu u Italiji. Međutim, to se neće desiti. Prvi finalista je ekipa Skandićija!

Tim u kome je glavni motor Maja Ognjenović počistio je u polufinalu Vero Volej Milano sa dve maksimalne pobede. Večeras je na semaforu u Milanu ispred 4.500 ljudi pisalo 3:0 za goste, po setovima - 25:22, 25:22, 25:21.

Izabrane vesti

Skandići će morati da sačeka protivnika, jer se u drugoj seriji igra majstorica u subotu. Koneljano je poveo, Novara večeras izjednačila pa će odluka pasti u trećem meču.

Paola Egonu i drugarice možda mogu do evropskog trona, ali od finala u Italiji nema ništa. Bitku je dobila ovog puta Ekatarina Antropova, koja je baš prošle godine zauzela mesto prvog korektora u reprezentaciji Italije ispred Egonu.

Njih dve su večeras zabeležile po 18 poena, samo što je Antropova nešto manje grešila. U pobedničkom taboru istakle su se još Žu Ting sa 15 i Ana Karolina i Brit Herbots sa po devet.

Maja Ognjenović je dirigovala igrom kako to samo ona ume, a upisala je i dva poena iz bloka.

U poraženom sastavu Egonu je najbolje pratila Rafaela Foli sa deset poena. Mirjam Sila i Dana Retke su stale na sedam. Teodora Pušić je dodala osam prijema, napravila dve greške i imala 38 odsto pozitivnog i idealnog.

Skandići je servisima ozbiljno poremetio protivnice, samim tim je lakše čitao njihove napada i sklapao blok. U tom elementu je dominirala Karol sa čak sedam poena.


tagovi

Maja OgnjenovićŽOK SkandićiŽOK Vero Volej Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara