Tadej Pogačar (Foto: Reuters)
Tadej Pogačar (Foto: Reuters)

Pogačar ne ostavlja ni mrvice: Slovenac ponovo trijumfovao i stigao nadomak titule

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 18:48

Nosilac Žute majice je 18. etapu Tur de Fransa završio za 3 sata 33 minuta i 45 sekundi

Dan nakon uspeha na Kol du Porteu, Tadej Pogačar prošao je prvi kroz cilj i na 18. etapi ovogodišnjeg Tur de Fransa i stigao nadomak titule.

Poslednja planinska etapa u sezoni donela je dve potvrde. Prvu smo doduše već znali, slovenački biciklista je trenutno bez konkrencije. Druga se dala naslutiti prethodnih dana – Jonas Vingegard i Ričard Karapaz će mu gotovo izvesno praviti društvo na podijumu, verovatno tim redom.

Izabrane vesti


Pogačar je kroz cilj na Luz Ardidenu prošao sa vremenom od tri sata 33 minuta i 45 sekundi, posle fantastične vožnje na poslednjem kilometru, stigavši do trećeg ovogodišnjeg trijumfa na Turu i tako postao tek četvrti biciklista u 21. veku, koji je u dve uzastopne godine ostvario makar tri pobede. Pomenuti Danac i Ekvadorac završili su na drugom, odnosno trećem mestu, sa po dve sekunde zaostatka. Španac Enrik Mas našao se na četvrtoj poziciji (13 sekundi), dok je peti bio Irac Danijel Martin (24 sekunde).

Nosilac Žute majice je ovim trijumfom dodatno, doduše neznatno, povećao prednost u odnosu na drugoplasiranog Vingegarda na 5 minuta i 45 sekundi, dok je Karapaz u zaostatku od 5 minuta i 51 sekunde.

Sutra je na programu 19. etapa, ravničarska, duga 207 kilometara, koja će se voziti od Muransa do Liburna.


tagovi

Tur de FransTadej Pogačar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara