Aleksandra Uzelac (©MN Press)
Aleksandra Uzelac (©MN Press)

Pogledate statistiku, vidite samo nju: Uzelac ekspresno osvojila Brazilce

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 14:11

Aleksandra je trenutno najbolji poenter i server domaćeg prvenstva

Uživa Aleksandra Uzelac u Brazilu ove sezone. Vidi se to po njenim partijama, energiji i osmehu...

Ako odete na sajt domaćeg prvenstva za odbojkašice prvo ćete ugledati njeno ime i prezime. Skrenete pogled - ponovo Uzelac. Spustite kursor - na vrhu još dve kolone opet ona.

Izabrane vesti

Srpska odbojkašica je najbolji poenter i najbolji server domaćeg prvenstva - kada se pogledaju osvojeni poeni po setu. Ali, isto tako - najbolji poenter i server kad se računa ukupan broj poena.

Na šest utakmica Fluminense ima skor 4-2 i 11 osvojenih bodova. Nalazi se na trećem mestu, a ispred su Dentil Praja i Minas.

Uzelac je na šest utakmica skupila 132 poena. Tačnije 22 u proseku po meču ili 5,74 prosečno po setu. Iza nje je reprezentativka Brazila Kisi Nasimento sa 107 poena.

Razoran servis je bio Aleksandrino veliko oružje u Srbiji dok je igrala za Železničar, a isto se nastavilo i u Riju. Zabeležila je 13 as servisa na šest utakmica ili 0,57 po setu.

Najbolju partiju prikazala je ove nedelje protiv Minasa, drugoplasiranog kluba u prvenstvu. Njen tim je ostvario veliku pobedu 3:2, a ona je zabeležila 32 poena. Imala je napad 58-29 (50 odsto), dva bloka i jedan as. Bacila je senku i na Kisi Nasimento, koja je na drugoj strani imala 21 poen.

Iako je rođena 2004. godine i igra prvu profesionalnu sezonu u inostranstvu, Aleksandra je trenutno prva zvezda u Brazilu. Definitivno je brzo osvojila sve u toj zemlji.

Novu priliku da zablista ima već u noći između petka i subote.


tagovi

Aleksandra UzelacOK Fluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara