Maks Verstapen (©Reuters)
Maks Verstapen (©Reuters)

Pol-pozicija za Verstapena u Japanu

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 09:32

Oba Red Bula u prvom startnom redu

Došao je Maks Verstapen do 36. pol-pozicije u karijeri i do treće na stazi Suzuka sa vremenom 1:28.197 uoči trke za Veliku nagradu Japana. Na drugom mestu se sa zaostatkom od samo 66 hiljaditih delova sekunde našao Serhio Peres u drugom Red Bulu, dok je trećeplasirani bio Lando Noris u Meklarenu.

Na kraju sva tri dela kvalifikacija Maks se istakao kao najbrži, a mnogi rivali su bili iznenađeni njegovim izuzetnim krugovima. Ipak, malo je nedostajalo njegovom timskom kolegi Peresu da ga svrgne sa prvog mesta, ali ih je na kraju delilo samo 66 hiljaditih delova sekunde.

Izabrane vesti

Trećeplasirani Noris ponovio je učinak iz prošlogodišnjih kvalifikacija na istom mestu, te je pokazao da Meklaren i te kako ima šta da traži u borbi za pobedničko postolje. Oskar Pjastri je u drugom bolidu Meklarena završio kao šestoplasirani.

Sa druge strane, Ferari je delovao konzervativnije u odnosu na prve tri trke, a za to se može okriviti priroda same staze u Suzuki. Karlos Sains je tako došao do četvrtog mesta sa zaostatkom od pola sekunde, dok se timski kolega Šarl Lekler nalazi tek na osmoj poziciji, a bio je jedan od onih koji su se žalili da ne mogu da nađu brzinu kako bi postavili bolji krug.

Fernando Alonso završio je kvalifikacije na petom mestu, a Aston Martin je preko noći na bolidu Španca stavio nove delove koje je tokom prethodnog dana koristio samo timski kolega Lens Strol.

Ekipa Mercedesa je delovala za nijansu bolje nego tokom prva tri vikenda, međutim ni oni nisu zabeležili preterano dobra vremena u kvalifikacijama. Vreme Luisa Hamiltona bilo je dovoljno za sedmu poziciju, a vreme Džordža Rasela tek za devetu.

Jedini domaći vozač, Juki Cunoda u bolidu RB-a, treći put zaredom se plasirao među vodećih deset vozača.

Plasman među vodećih deset nisu zabeležili Danijel Rikardo (11), Niko Hulkenberg (12), Valteri Botas (13), Aleks Albon (14) i Esteban Okon (15).

U poslednjim trenucima prvog dela kvalifikacija vodila se ozbiljna borba za prolazak dalje, a oni kojima to nije pošlo za rukom su Lens Strol, Pjer Gasli, Kevin Magnusen, Logan Sardžent i Gvanju Džou, te će ovi vozači zauzeti poslednjih pet pozicija na startu trke.

Trka za Veliku nagradu Japana na programu je u nedelju od 7 časova po srednjeevropskom vremenu.

PIŠE: Maja Nakaradić


tagovi

Formula 1Maks VerstapenVN JapanaLando NorisSerhio Peres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara