Poljska (©Reuters)
Poljska (©Reuters)

Poljska i Nemačka ruku pod ruku, Mađarska plesala po tankoj žici

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 22:15

Sve rešeno u grupi D

Posle dva kola sve je rešeno u grupi D: Nemačka i Poljska su se već plasirale u drugi krug Evropskog prvenstva u rukometu.

Obe reprezentacije su dobile obe utakmice, pa su Austrija i Belorusija počele sa pakovanjem kofera, ostalo im je samo da u međusobnom duelu reše ko će makar sa trećeg mesta otići kući.

Izabrane vesti

Nemačka je dosta teže nego što se očekivalo došla do trijumfa nad Austrijom. Panceri su čak bili u minusu na poluvremenu, okrenuli su, ali su imali minimalnu prednost do sredine drugog dela. Tek tada je Austrija počela da posustaje. Od 26:25 Nemačka je došla do 30:26 i to je bila dovoljna zaliha da bi se ostvarila pobeda.

Timo Kastening je sa devet golova bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, dok je Sebastijan Frimel bio jednako precizan u sastavu Austrije.

U istoj grupi Poljska je takođe došla do drugog trijumfa i karte za drugi krug. Belorusija je bila lak zalogaj, nije uspela ni da zapreti – 29:20.

Imala je Poljska vođstvo tokom cele utakmice, tri razlike na poluvremenu, koje je išlo i do pet golova prednosti. A, definitivni beg do pobede crveno-beli su napravili kada su sa 22:18 otišli na 28:18. Pšemislav Krajevski sa sedam golova je bio udarna igla Poljske na ovom meču.

Mađarska se ljuljala na ivici, da na turniru čiji je domaćin ispadne u prvom kolu.

Posle šokantnog poraza od Holandije u prvom kolu, mučile su se naše severne komšije sa Portugalijom, a tek je gol Dominika Matea pet sekundi pre kraja – i to je lopta letela brzinom 132 kilometra na čas – doneo trijumf Mađarima, koji ih ostavlja u igri za drugi krug.

Utakmica je bila prava igra živaca, iako su Mađari vodili tokom tri četvrtine utakmice, ali čak im ni vođstvo od 28:25 nije bilo dovoljno da reše meč bez drame.

I Island je jednom nogom u drugom krugu nakon tesne pobede nad Holandijom (29:28), a u poslednjem kolu igraće sa Mađarskom.

EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU – 2. KOLO

GRUPA B

Portugalija – Mađarska  30:31 (15:14)

Island – Holandija  29:28 (15:13)

GRUPA D

Nemačka – Austrija  34:29 (15:16)

Belorusija – Poljska  20:29 (11:14)


 

 


tagovi

Evropsko prvenstvoEP rukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara