Uroš Borzaš (©Reuters)
Uroš Borzaš (©Reuters)

Poljska lekcija u pravi čas, škripi na bekovskim pozicijama, Borzaš ostavio najbolji utisak

Vreme čitanja: 4min | pet. 05.01.24. | 19:15

Rukometaši Srbije poraženi ubedljivo u drugom pripremnom meču u Granoljersu – 33:38 (14:15)

Protiv Slovaka je bilo lako, iako igra nije bila na visokom nivou, ali Poljska je mnogo ozbiljniji protivnik koji nas je dobio u Granojersu u drugom pripremnom meču pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne nedelje. Rukometaši Srbije pružili su bledu partiju i na kraju glatko položili oružje – 33:38 (14:15).

Od starta su Poljaci zaigrali mnogo bolje, raznovrsnije u napadu. Škripalo je u redovima Srbije, posebno na bekovskim pozicijama. Probao je Đerona više varijanti u napadu i odbrani, dao šansu svim 18 igračima. Rezultat nije bio u prvom planu, ali je jasno da Orlovi moraju mnogo bolje u Minhenu ako žele da izbore narednu rundu.

Izabrane vesti

Krenuo je Đerona sa jednom promenom u odnosu na meč sa Slovacima. Na levom beku je bio Petar Đorđić umesto Miloša Kosa, a ostali su bili standardni. Lazar Kukić na srednjem, Miloš Orbović na desnom, krila Bogdan Radivojević i Vanja Ilić, Dragan Pešmalbek na crti, dok je na golu bio Vladimir Cupara. U odnosu na prvu pripremnu utakmicu u Granoljersu, u odbrani su vršene dve promene. Miljan Pušica i Mijajlo Marsenić menjali su Kukića i Đorđića.

Napad je bio jalov u većem delu prvog poluvremena. Udarna trojka na spoljnim pozicijama nije zatresla mrežu. Španski stručnjak je dva puta tražio tajm-aute. Promenio je kompletnu bekovsku liniju u 20. minutu, kada su Poljaci imali +4 – 11:7.

Uroš Kojadinović je postigao prvi gol sa spoljne pozicije u 21. minutu. Raduje i ulazak u igri oporavljenog Marka Milosavljevića koji je menjao Kukića na srednjem beku. Orlovi su brzo odgvorili serijom 5:1, izjednačili na 12:12. Odličan u fiinišu prvog poluvremana bio je Uroš Borzaš sa tri pogotka. Na početku meča istaklo se levo krilo Vanja Ilić sa četiri gola.

Na odmor su Poljaci otišli sa golom prednosti (15:14). Bolje su krenuli u nastavku, u 40. minutu imali tada maksimalnih +5 – 22:17, kada je Đerona morao treći put da zatraži tajm-aut. Opet je škripalo na bekovskim pozicijama, nijednog trenutka prednost Poljske nije dolazila u pitanje. Podbacila je u nastavku i naša odbrana, a ni golmani Vladimir Cupara i Dejan Milosavljev nisu imali svoj dan. Bekovi Olajničak i Šimon Šićko, kao i robusni pivotmen, igrač utakmice, Kamil Sipžak, zadavali su nam najveće probleme, lako dolazili do golova. U finišu je bilo i - 8 (30:38), ali je u poslednja dva minuta Srbija postigla tri pogotka i ublažila poraz. U drugoj 30 minuta naša reprezentacije je primila čak 23 gola, što je nedopustivo.

U sastavu Srbije nije bilo desnog beka Neksea Predraga Vejina koji je rovit bio na početku priprema, igrao je samo nekoliko minuta protiv Slovaka na početku drugog poluvremena, kada je osetio ponovo probleme sa mišićem, pa je pitanje da li će biti spreman za Evropsko prvenstvo koji kreće naredne nedelje, a Srbija igra prvi meč sledećeg petka protiv Islanda u Minhenu.

Dejan Milosavljev je branio poslednjih 20 minuta, imao je tri odbrane, dok je Vladimir Cupara za 40 minuta sakupio četiri intervencije. Poljski čuvar mreže Mateuš Kornecki i Adam Moravski sakupili su ukupno 14 odbrana, obojica po sedam.

Najefikasniji igrač u našem timu opet je bio Bogdan Radivojević sa šest golova, i to sve sa linije sedam metara (opet bez promašaja). Uroš Borzaš, Mijajlo Marsenić i Vanja Ilić su se po četiri puta upisali u listu strelaca, a Uroš Kojadinović i Vukašin Vorkapić po tri. Dva gola su dali Miloš Orbović, Marko Milosavljević, Dragan Pešmalbek i Lazar Kukić, dok je jednom mrežu Poljaka zatresao Miloš Kos.

Kod Poljske Kamil Sipžak je dao sedam pogodaka, koliko i Jakub Šićko. Levi bek Kjelcea Šimon Šićko i Damijan Przitula pogodili su našu mrežu po pet puta.

Podsetimo, kapiten Nemanja Ilić je ostao je u Beogradu zbog lakše povrede, ali će biti spreman za Nemačku. Turnir u Granoljersu Orlovi završavaju protiv najjačeg rivala, domaćina Španije u subotu od 19 časova.

Poljska je dominirala ceo meč, bili su znatno agresivniji od nas u odbrani, a to im je omogućilo i dobar tranzicioni napad. Postigli su i neke lake golove, a imali su i nekoliko dobrih pogodaka sa distance. Mi smo pokušali sa različitim odbranama, kao i kompozicijom tima, ali nismo pronašli način da zaustavimo njihov napad. Jesmo postigli 33 gola, ali smo isto tako promašili neke konkretne situacije i dozvolili da primimo 38 golova”, rekao je selektor Orlova Toni Đerona, a potom se osvrnuo na naredni meč:

Ovo je pripremna utakmica, služi da se uigravamo i videli smo neke dobre i pozitivne momente, kao i probleme na kojima moramo da radimo da bismo što bolje izgledali na prvenstvu. U subotu očekuje još jači protivnik, Španija ima izuzetan tim, te ćemo pokušati da uradimo korekcije što pre”, zaključio je selektor Srbije.





tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara