Ponos rodnog grada - Tijana Nikolić, rekorderka u ronjenju na dah

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.07.18. | 08:55

Čačanka Tijana Nikolić je oborila dva nacionalna rekorda na Svetskim prvenstvima i zauzela sedmo mesto

Naša rekorderka u ronjenju na dah objasnila nam je da postoje dve asocijacije pa su tako ove godine održana dva svetska šampionata u bazenskim disciplinama. Prvo Svetsko prvenstvo po CMAS asocijaciji održano je od 11. juna do17. juna 2018. godine u Linjanu (Italija). Nastupalo je 85 takmičara iz 25 zemalja. Tijana je na ovom takmičenju oborila nacionalni rekord u dinamici sa perajima. Drugo svetsko prvenstvo po AIDA asocijaciji je održano u Beogradu od 23. do 30. juna 2018.godine. Nastupilo je 125 takmičara iz 23 zemlje.

Tijana je u istoj disciplini oborila nacionalni rekord i svojim rezultatom zauzela sedmo mesto na svetu, što je za individualne sportove odličan plasman. Tijana Nikolić se bavi ronjenjem na dah od 2010. godine i iza sebe ima velike uspehe koje je ostvarila svojim radom, odricanjima i ljubavlju prema ovom jedinstvenom sportu. Nosilac je mnogobrojnih medalja, pehara, nacionalnih rekorda i član je ronilačkog kluba “Sebastian” iz Beograda. Ronjenjem na dah je počela da se bavi sasvim slučajno kada je prvi put stavila na noge monoperaje i preronila bez ikakvog predznanja i tehnike u to vreme značajnu dužinu. Tada je shvatila da ima potencijal za ovaj sport o kome se jako malo zna.

Izabrane vesti

“Veoma sam zadovoljna rezultatima iako nisam osvojila medalju. Teško je takmičiti se u svim disciplinama i na dva Svetska prvensta koja su održana u kratkom razmaku. Trenirala sam naporno da bih postigla rezultate kojma ću prvenstveno ja biti zadovoljna. Naravno, imala sam veliku pomoć i podršku Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) i AIDA Srbije. Takođe, želela bih da zahvalim gradu Čačku i gradonačelniku Milunu Todoroviću, kompaniji MOZZART koja mi je mnogo puta pomagala, restoranu “Kabezza”. Svi pomenuti su mi omogućili odlazak na takmičenja. Zahvalnost dugujem i Predragu Peci Radifkoviću (RK SEBASTIAN) koji je bio uz mene i bodrio me do poslednjeg daha, “Extreme gym” teretani i treneru Igoru Aslimoskom koji su mi pomogli u bazičnim pripremama, “Pansport-u”, “Rexona”, “Adriatic Scuba Mares” na opremi bez koje ovo sve ne bi bilo moguće… Svojoj mami i prijateljima koji su bili tu za mene”, kaže Tijana Nikolić.

Pred Tijanom je kratka pauza pa počinju pripreme za sledeću sezonu.

PIŠE: Đurđe MEČANIN


tagovi

ronjenjeČačakTijana Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara