Izabela Hak, korektorka Vakifbanka (©Shutterstock)
Izabela Hak, korektorka Vakifbanka (©Shutterstock)

Popravni za strašni Vakifbank

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 13:47

Traži se rival Koneljanu u superfinalu Lige šampiona za odbojkašice 1. maja u Veroni

Evropa dobija novog šampiona. Italijanski Drim tim Koneljano opravdao je ulogu favorita u dvomeču sa doskorašnjim vladarom Novarom, a drugi polufinalni par Lige šampiona za odbojkašice, Busto Arsizio – Vakifbank, mnogo je neizvesniji. U prvom meču u Istanbulu očekivala se lagana pobeda domaćeg tima, ali je ekipa sa Apenina napravila veliko iznenađenje trijumfom od 3:2, posle gubitka prva dva seta. I dalje je turski gigant favorit za borbu za pehar u Veroni 1. maja.

Četa Đovanija Guidetija kao da je potcenila Busto Arsizio u prvom meču. Poveo je tim iz Istanbula sa 2:0, sve je mirisalo na lagani trijumf. Srpska reprezentativka Maja Ognjenović je majstorski dirigovala igrom, Šveđanka Izabel Hak bombardovala je smečevima, odlično je funkcionisao i blok sa Zehrom Guneš i Milenom Rašić, ali onda veliki preokret Italijanki, a odličnu partiju pružila je nekadašnja reprezentativka Srbije Jovana Stevanović. Briljirla je Kamila Mingardi.

Izabrane vesti

Za senzaciju Busto Arsiziju treba još jedan podvig, pobeda bilo kojim rezultatom. U slučaju osvajanje dva seta igraće se zlatni za drugog superfinalistu Lige šampiona. Gošćama iz Istanbula odgovara pobeda sa 3:0 ili 3:1.

18.00: (5,30) Busto – Arsizio (1,12)

Pre početka polufinalnih duela, svi su već videli sudar za pehar dva titana u ženskoj odbojci, ali ćemo možda biti gledali drugi uzastopni italijanski dvoboj za krunu šampiona Starog kontinenta. Prošle sezone nje bilo prvaka jer je sezona prekinuta sredinom marta usled pandemije virusa korona i nije nastavljena, a u prvom superfinalu na neutralnom terenu 2019. godine iu Berlinu Novara je pobedila Koneljano.

Podsetimo, plasman u superfinale izboriće tim koji bude sakupio četiri boda. Pobeda od 3:0 i 3:1 donosi tri boda. Trijumf od 3:2 pobedniku daje dva, a poraženom bod. U slučaju da posle dve utakmice bude 3:3 u bodovima, igraće se zlatni set do 15.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – POLUFINALE (REVANŠI)

Utorak

Koneljano – Novara 3:0 (25:15, 25:23, 25:20) /prva utakmica: 3:0/

Sreda

18.00: (5,30) Busto – Arsizio (1,12) /prvi meč: 2:3/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampiona za odbojkašiceCEVvakifbankMaja OgnjenovićMilena RašićJovana Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara