Darko Đukić (©Reuters)
Darko Đukić (©Reuters)

Poraz Srbije u generalki pred baraž za SP, Češka se revanširala Orlovima

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 22:19

Tim Tonija Đerone polovičan u Žurbiju - 30:26

Odradili su rukometaši Srbije dve jake provere u Češkoj, uspeo je domaćin da se revanšira timu Tonija Đerone za jučerašnji poraz u Žurbiju. Odigrali su Srbija i Češka dve neizvesne utakmice, koje su im poslužile kao poslednje provere pred baraž za Svetsko prvenstvo – 30:26 (16:15).

Toni Đerona je u martovskoj EHF nedelji stekao bolji uvid u mogućnosti pozvanih igrača i, verovatno, odabrao igrače za dvomeč baraža, koji će Orlovi igrati protiv boljeg iz duela Slovenija – Italija. Orlovi su u prvom meču slavili pogotkom Bogdana Radivojevića iz sedmerca u poslednjim sekundama, da bi Češka uzvratila preko izuzetno raspoloženog Klime.

Izabrane vesti

Nosio je Klima selekciju Češke u drugoj prijateljskoj utakmici, postigao je osam golova i bio najefikasniji akter meča. Vodila se velika borba u Žurbiju, baš kao i u prvom susretu, a domaćin je slomio Orlove u poslednjih desetak minuta. Igralo se gol za gol u prvom poluvremenu, nijedna ekipa nije uspevala da se odlepi i stekne osetniju prednost. Smenjivali su se Srbija i Češka u vođstvu, a domaćin je u nastavku podigao nivo igre i stigao do trijumfa.

Popustio je napad Srbije u drugom poluvremenu, nisu Orlovi ispratili tempo Klime i saigrača. Opale su realizatorske sposobnosti u finišu. Najefikasniji kod Srbije bili su Petar Đorđić i Vanja Ilić, postigli su po šest golova, a jedan manje dodao je Dragan Pešmalbek.

ČEŠKA - SRBIJA 30:26 (16:15)

Žurbi

ČEŠKA: Mrkva 2, Hrstka 3, Piroč 4, Kašparek 2, Babak 2, Čip 3, Petrovski, Vančo, Havran, Harabiš 1, Klima 8, Pacel 3, Užek, Brezina, Zeman 2, Franc 1.

SRBIJA: Ratković, Borzaš 1, Đukić 1, Abutović, Radivojević 2, N. Ilić 2, Pešmalbek 5, V. Ilić 6, Kukić 2, Zelenović 3, Đekić 1, Marsenić 3, Radović, Đorđić 6, Cupara, Milosavljev.


tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeToni ĐeronaDragan PešmalbekVanja IlićPetar Đorđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara